Trilogija je pojam koji označava tri umjetnička djela koja su međusobno povezana po prirodi izraza ili po temi. Tako je trilogija najčešća u antičkom i novijem dramskom stvaralaštvu, susreće se i kod drugih književnih vrsta, a jedna od takvih vrsta odigrala se u Širokom Brijegu i dvorani “Narodnog Pozorišta”, poznatog kao Gradska vijećnica.

Javna raspravu o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš za projekt izgradnje brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Granica Republike Hrvatske bila je definitivno “pun pogodak” da vidimo kakvi sve “mozgovi zgrću lovu” i na koji način narodu na kraju prosipaju priču.

Tipično politička retorika je plan i realizacija jednog velikog projekta kao što je ovaj, gdje su, začuđujuće ali istinito, aktualni HDZ-ovi političari u Širokom Brijegu naletjeli na doslovno pa iste, ako ne i gore od njih! Tako da su se našli u ovom slučaju kao oporba “u neubranom grožđu” što ćete moći vidjeti u posljednjem trećem serijalu ove nadasve zanimljive rasprave.

“Pričam ti priču kako ću nešto napraviti i zauvijek promijeniti izgled Širokog Brijega, sa što manje novca kako bi više nama ostalo, a građani će morati se prilagoditi…. kad će se to realizirati i na koji način nitko ništa ne zna, ali bitno da pričamo, pa kada bude” – tako je nešto značilo predstavljanje izgradnje te poddionice koja prolazi kroz Široki Brijeg u dužini od nekih 16-ak kilometara.

Zanimljivi prijedlozi i ponude su se mogli čuti od brojnih građana, a koji bi se trebali uvrstiti ako bi kojim slučajem se krenulo u izgradnju ove prometnice.

Što sa viškom iskopanog materijala, što sa imovinsko-pravnim odnosima, kamo s otpadom… možete poslušati u 1. djelu ove trilogije OTPOR.TV -a koja će u nastavku biti sve zanimljivija.

U idućem, 2. djelu serija donosimo pitanje kako je i na koji način regulirano propust i zaštita divljači, kao i to kako ćemo doznati da osobe koje su radile na ovoj studiji uopće nisu razgovarali s predstavnicima lovačkih društava po tom pitanju, kao i još puno tih bitnih pitanja jer su “morali” paziti da ne troše previše novca na takve neke stvari. Hoće li na karaju ova cesta biti dio autoceste za Kupres, Republiku Srpsku… Uglavnom, bit će zanimljivo za pogledati i poslušati.

Mili Marušić / OTPOR.Media