U Redakciji Logičnog malo je toga što nas može iznenaditi, jer mi dobro znamo kuda ovo ludilo vodi i što nam se sprema. Ipak, ponekad čak i mi ostanemo iznenađeni brzinom kojom se stvari odvijaju, i koliko očito se ostvaruju teorije zavjera o kojima smo pisali. Pogledajte ovu vijest i svakako poslušajte izjave Australskih političara:
Australska vojska počela je prisilno premještati stanovnike sjevernih teritorija u karantenski kamp Howard Springs koji se nalazi u Darwinu, nakon što je identificirano devet novih slučajeva Covid-19 u zajednici Binjari. Taj potez uslijedio je nakon što su u subotu navečer uvedena stroga blokada u zajednicama Binjari i obližnjeg Rockholea.

Karantenski objekt Howard Springs ima kapacitet za 2000 dolazaka iz inozemstva i oko 1000 domaćih putnika.

“Stanovnici Binjarija i Rockholea više nemaju pet razloga da napuste svoje domove“, rekao je glavni ministar Sjevernog teritorija, Michael Gunner, misleći na pet dopuštenih razloga u zemlji za izlazak iz karantene (kupovina hrane i zaliha, vježbanje do dva sata, njegu ili njegu drugih, rad ili obrazovanje ako se to ne može obaviti od kuće, te cijepljenje).

“Mogu otići samo na liječničku pomoć, u hitnim slučajevima ili prema zakonu.”

“Veoma je vjerojatno da će više stanovnika danas biti prebačeno u Howard Springs, bilo kao pozitivni slučajevi ili bliski kontakti”, nastavio je, dodajući “Već smo identificirali 38 bliskih kontakata iz Binjarija, ali će se taj broj povećati. Tih 38 se prebacuje sada.”

“Sinoć sam kontaktirao premijera. Zahvalni smo na potpori oko 20 pripadnika Australske vojske, kao i vojnih kamiona da pomognu u prijenosu pozitivnih slučajeva i bliskih kontakata – i da podržimo zajednice.

Danas radimo procjenu koja bi nam dodatna sredstva mogla trebati od FED-a, a premijer je spreman dodatno pomoći – zahvaljujem mu na tome.”

“Svjesni smo činjenice da to može imati određene utjecaje na mentalno zdravlje ljudi, kao i na njihovu opću dobrobit”, rekao je policijski komesar Jamie Chalkner za NT News.

Treba napomenuti da su Sjeverni Teritoriji dom velikog postotka autohtonih Australaca. Kako bilježi Steve Milne iz Epoch Timesa:

Prema Australskom institutu za zdravlje i dobrobit, u 2018-19, gotovo svaki peti domorodački Australac živio je u prenapučenim stanovima (18 posto), u usporedbi s 5 posto neautohtonih Australaca. Iako se taj postotak smanjio sa 27 posto u 2004., to je i dalje značilo da je oko 145.340 autohtonih Australaca živjelo u prenapučenim stanovima u 2018.-19.

Osim toga, što je neko područje udaljenije, veći je udio autohtonih Australaca koji žive u prenapučenim stanovima (26 posto u udaljenim područjima i 51 posto u “vrlo udaljenim” područjima), u usporedbi s 8 i 22 posto u neudaljenim područjima.

Prije pet dana, NT senator Malarndirri McCarthy rekao je za ABC da je prekomjerna gužva u autohtonim zajednicama “masovni problem”, ukazujući na drugu grupu novih infekcija u regiji – koja je uključivala devet članova McCarthyjeve izravne obitelji, uključujući njezinu sestru koja je doletjela iz Katherine u Robinson River dok je nesvjesno donijela COVID-19 sa sobom, prema izvješću.

“Kada bismo sada mogli tamo napraviti stambeni prostor, to bih odmah uputila saveznoj vladi i vladi NT da rade na tome, ali očito su nam potrebni resursi za to”, rekla je.

Od devet novih slučajeva u Binjari, četiri su žene i pet muškaraca, uključujući 78-godišnju ženu koja je prevezena u bolnicu Darwin. U nedjelju nije bilo prijavljenih novih slučajeva COVID-19, no ministar Gunner je rekao da je zabrinut zbog ‘miješanja između kućanstava’ u Binjari i Rockholeu, čija je populacija oko 220 odnosno 130.

Gunner je u nedjelju rekao: “Da, ovo su jake mjere, ali prijetnja virusa životima je ekstremna.”

IZVOR: zerohedge.com

Logično.hr