Danas, na Dušni dan 02.studenog 2021. godine mještani iz sela Mokrog pokraj Širokog Brijega pohodili su njihovo novo izgrađeno groblje, koje ima više grobnih mjesta a do sada jednog umrlog ukopnika ,Stanka Sliškovića koji je po svojoj vlastitoj želji želio biti ukopan u tom groblju kojemu je darovao svoje zemne ostatke a za svog života bio je jedan od glavnih inicijatora i pokretača izgradnje tog groblja i njegovih pratećih sadržaja.

Na misnom slavlju koje je predvodio fra Mile Vlašić okupilo se stotinjak mještana iz sela Mokrog koji su u nadahnutoj propovijedi slušali Riječi Božje, koje su svevremenske i neprolazne a jednako se odnose na naše pokojne u čiju slavu se molila ova Sveta Euharistija kao i na nas žive koje čeka skorašnji susret s Gospodinom i našim bližnjima za koje molimo i za koje vjerujemo kako mole i zagovaraju za nas vječnu domovinu kod našeg Nebeskog Oca po zaslugama svojim.

Treba također napomenuti kako je današnje misno slavlje prošlo uz stabilno i vedro vrijeme koje kao da je uslišilo molitve i vapaje prisutnih mještana sela Mokrog i fra Mile Vlašića u zajedničkoj molitvi upućenoj svim ljudima dobre volje pa čak i onima koji je nemaju jer ne žele je imati zbog tvrdoće njihovih srca.

Lagani povjetarac koji je pirio iznad vječnog počivališta izgrađenog donacijama i dragovoljnim prilozima mještana sela Mokrog odnosio je Riječi Svetog pisma izgovorene iz usta fra Mile Vlašića preko okolnih brda i dolina dajući im snagu one vječne istine iz Evanđelja: “Gdje su dvojica sabrana u moje ime i ja sam s njima“, a na današnjem misnom slavlju se okupilo stotinjak istinskih entuzijasta i iskrenih Božjih ovčica koje ne poznaju strah osim onog koji dolazi s Božje strane ukoliko činimo nešto suprotno našoj savjesti satkanoj od Božjih zapovijedi.

Božjih ovčica koje ne umiju mrziti jer taj pojam ne poznaju zahvaljujući svojoj predanosti Bogu koja će svoje plodove ubrati ako ne na ovom onda zasigurno na onom svijetu unatoč nepravdama koja ih sustižu na ovom svijetu od ovozemaljskih vladara koji služanjski i pokorno izvršavaju krute birokratske naredbe koje su suprotne zdravom razumu pa čak i Evanđelju.

Nakon završetka Svetog misnog slavlja nastavljeno je druženje mještana uz čašicu razgovora i otkrivanju planova o daljnjim radovima na preostaloj infrastrukturi groblja i pratećih sadržaja.

BraniteljskiPortal.ba