Ne smiruje se javni linč i medijska falanga na najveću glazbenu zvijezdu u Hrvata ,domoljuba, Branitelja Marka Perkovića Thompsona nakon što je novinarka RTL Danka Derifaj zajedno sa svojim kamermanom i Thompsonovim susjedom Brankom Miodragom koristeći ljestve uspela se na balkon stana u vlasništvu i posjedu M.P.Thompsona na splitskom Žnjanu.

Napadima na Thompsona priključili su se mnoge lijevo orijentirane hrvatske nakaze koje koriste svaku pa i najmanju priliku premda već izgubljenu na sudovima RH, u postupcima koje su vodili protiv njega kako bi ga osudili ,kako bi osudili poklič iz njegove pjesme Ćavoglave Za Dom Spremni ,te mu u konačnici zabranili javne nastupe diljem RH i svijeta i gdje su na žalost u mnogim mjestima diljem te „lijeve naše“i gradovima širom svijeta uspjeli u svojoj nakani jer u Hrvatskoj koncem 1995 nije sprovedena ili barem pokrenuta lustracija koja bi sve te negativne procese po njega zaustavila i sasjekla u korijenu. Koja je pitanje par excellance. Pitanje svih pitanja hrvatskog naroda.

Ovdje mi uopće nije namjera razmatrati svjetonazorska, vjerska ili politička uvjerenja Thompsonovih protivnika koji ga blate u svojim medijskim nastupima ovih dana ali i nače pa ću ih samo pobrojati i to barem one najznačajnije:

-HND(hrvatsko novinarsko društvo),na čijem je čelu donedavni novinar HRT Hrvoje Zovko,
-Tena Šimunović Einwalter, pučka pravobraniteljica,
-Ante Nobilo i Jadranka Sloković,odvjetnici,
-Zoran Šprajc novinar RTL koji Thompsona naziva „pastirskim pjevačem“,
-Slavica Lukić, supruga Milorada Pupovca(Pupavca),ili jazavca,kako li još,
-te niz lijevo orijentiranih i javno eksponiranih „ličnosti“iz RH kojima mainstream mediji u rukama slugu sotone svakodnevno daju medijskog prostora, i „drže im ljestve“ kako je to sada u Hrvatskoj jako popularno, iz reda novinara, kazališta, politike, športa, kulture, gospodarstva, iz reda nevladinih udruga koje jako lagodno žive na račun poreznih obveznika u Hrvatskoj od završetka Domovinskog rata do dana današnjeg isisavajući novce iz proračuna RH, bez trunke znoja, grižnje savjesti koju ionako nemaju, kao ni obzira poput najgorih pijavica, ili hijena, te mnoge druge osobe iz svih drugih oblasti javnog djelovanja u Hrvatskoj,itd.itd.

Ipak od svega je najvažnije napomenuti kako svi oni udaraju u isti klin a on je usmjeren zabiti ga u srce Marka Perkovića Thompsona i svih onih koji ga obožavaju, žive i dišu s njim i za njega.

Njima uopće nije primat niti prioritetno što su Danka Derifaj novinarka RTL, njen kamerman i Thompsonov susjed načinili nekoliko kaznenih djela propisanih kaznenim zakonom RH, i Ustavom RH jer su neovlašteno povrijedili tuđi dom i uplašili mu maloljetnu djecu, što je predviđeno čl.141.st.1.KZ RH, već im je prioritetno kako su neki fanovi M.P.Thompsona širili neviđenu mržnju prema novinarki RTL Danki Derifaj a Thompson se kako kažu “nije ogradio” od tih napada.

Ovdje je jako zanimljivo kako su svi gore navedeni i pobrojani jedinstveni u osudi jednoga čovjeka, glazbenika, glazbenog idola nacije, usudim se reći jednog od najvećih glazbenika koje je Hrvatska iznjedrila u svojoj povijesti, a koji je ujedno i istinski hrvatski Branitelj iz Domovinskog rata za razliku od svih gore pobrojanih, njihovih srodnika po svim linijama pa čak i po tazbini, koji cijelog svog života progovara i zagovara samo Riječ Božju odnosno Evanđelje, koje je u prijevodu Istina iznad koje nema druge istine.

Ipak kako bismo posvetili par redaka uzrocima i razlozima silnih napada na Thompsona dužan sam svima koji nisu ušli u Riječ Božju ni srcem ni dušom pojasniti neke stvari.

Sinu Božjem na Križu Njegove Veličanstvene Smrti s desne strane je bio razbojnik koji je povjerovao kako je on Sin Božji te ga je molio da ga se sjeti kada dođe u Kraljevstvo Nebesko, i gdje mu je Isus prije svog izdahnuća rekao:“Zaista kažem ti još i danas ćeš biti sa mnom u raju.“(Lk 23,39-43).

S Isusove lijeve strane je bio razbojnik koji je proklinjao Isusa govoreći mu:“Ako si Sin Božji spasi i sebe i nas“čime je pokazao kako mu ne vjeruje i kako u trenutku svoje smrti nije našao spasenje.

Zašto navodim mjesta, lijevo i desno od Isusa na kojima su se nalazili razapeti razbojnici?
To navodim isključivo iz razloga što je desna strana jača, istinitija, pravednija, čestitija, očuvanija, iskrenija i nepobjediva,dok je lijeva strana ne jača, prijetvorna, lažljiva, lukava, pokvarena, podanička, izdajnička i kakva li ne sve još.

Ukoliko se lijeva i desna strana primjene u životu shvatiti ćemo kako je sve što dolazi s lijeva naopako, pokvareno i lažljivo.

I upravo s te lijeve kukavičje i kukavne strane dolaze nesmiljeni napadi na jednog živućega Anđela Marka Perkovića Thompsona. Ja kao Branitelj ne mogu reći kako sam neki zatucani fan Marka Perkovića Thompsona, no ja jednostavno obožavam njegov cjelokupni glazbeni opus a pri tome nisam usamljen. Među njegovim obožavateljima je cijela struktura hrvatskog društva. Među njima se nalazi najveći broj istinskih hrvatskih Branitelja, svećenika, časnih sestara, visoko obrazovanih osoba, športaša, kulturnjaka, te mnogih javnih osoba iz svih oblasti života. No najveća podrška koju on dobiva je podrška od njegovih glazbenih kolega koje znaju i umiju cijeniti njegove pjesme. Njegova djela.

Sada se postavlja pitanje vjerodostojnosti izjave novinara lutalice Zorana Šprajca kako je Thompson“pastirski pjevač.“Ako sam ga ja mogao razumjeti on pod „pastirskim pjevačem“smatra nekoga tko urliče, viče i galami neartikulirane krikove po planinama i dolinama dok čuva ovce ,koze i krave, možda i konje i magarad, koji isto urliču, a oni koji ga slušaju također urliču a takvih je malo jer su prostranstva na kojima se čuvaju te životinje većinom pusta. Ako netko i čuje Thompsona taj isto urliče i pušta iste takve krikove kao on, nešto kao: “Jooooooj, Ajoooooooj, UUUUUUUU, boja Ujjjjjjjjj….i sl.“Drugim riječima nekulturni i neškolovani primitivci najgore vrste. Neuki ustašofili u opancima.

S druge strane ukoliko on smatra kako je „pastirski pjevač“nešto usko i ograničeno nekako se to kosi s mojim ograničenim intelektualnim mislima kako upravo oni koji pjevaju za pastire pjevaju iz srca i duše opijeni najljepšim zvukovima dubina i visina planina, dolina, jezera i mora kojih Hrvatska ima u obilju. A koliko me sjećanje služi neka od najvećih djela ozbiljne glazbe upravo su posvećena pastirima, planinama, rijekama i dolinama koje je M.P.Thompson u mnogim svojim pjesmama opjevao, poput Vergilija u njegovim Eklogama .

Ipak hajdemo se mi okrenuti uzrocima i razlozima tolikih napada na Thompsona koji ne jenjavaju i koji postaju sve jači i žešći.

Prije svega kako bi se otklonile sve nedoumice hajdemo prvo reći o čemu to M.P.Thompson u stvari pjeva i progovara. U svim njegovim pjesmama, od prve do zadnje, od kada je zakoračio na glazbenu scenu , a svaku sam čuo barem nekoliko desetina puta u životu on pjeva o:

-vjeri,
-ljubavi,
-Domovini,

On ne pjeva ništa i ni o čemu izvan te tri kategorije. Ukoliko je grijeh pjevati o te tri kategorije onda su cijeli moj život, kao i životi milijarde ljudi diljem svijeta u velikoj opasnosti. U smrtnoj opasnosti.

Protivnici M.P.Thompsona će reći kako on odista pjeva o te tri kategorije no kako on izvrće i zlorabi te tri kategorije, zapravo Riječi Božje kako bi kroz njih pozivao na ubijanje, klanje, proganjanje svih onih koji misle i rade drugačije, misleći pri tome ponajprije na Srbe, LGBTIQ osobe, i lijevo orijentirane političare, zapravo pravne, ideološke pa čak i biološke slijednike SKJ-KPJ.

Kao prva meta koju su gore pobrojani ucrtali na čelo M.P.Thompsona je bojni poklič Za Dom Spremni koji je našao mjesto u njegovoj Domoljubnoj pjesmi Bojna Ćavoglave.

Kao prvo:Ta je pjesma bila pjesma koju su svi istinski hrvatski Branitelji s krunicama oko vrata pjevali dok su Hrvatsku branili krvareći od velikosrpske agresije . Ta im je pjesma bila kao najjača doza lijeka koja se daje umirućem u trenucima smrtne opasnosti a koja doza je život bolesnika ne samo produžavala već ga je zapravo održala na životu. Ta pjesma i njen poklič ZDS nema nikakve sveze s NDH niti konotacijama koje protivnici tog pozdrava i samog M.P.T. pokušavaju neosnovano imputirati njemu govoreći kako on tim pokličem veliča NDH i taj pozdrav. Konačno Thompsonov odvjetnik Davor Karačić je u nekoliko navrata pred hrvatskim sudovima obranio Thompsona i taj pozdrav kao što je to učinio i visoki prekršajni sud RH u postupku osporavanja tog pozdrava od strane lijeve medijske falange u Hrvata. Njihova presuda glasi:“Pozdrav ZDS na početku pjesme Ćavoglave nije prekršaj!“

Što se tiče drugih pjesama koje M.P.Thompson evo nekih stihova u kojima on pjeva o navedene tri kategorije a svi vi koji niste načisto sa sobom i njegovim pjesmama dok budete čitali raščistite sami sa sobom ima li u bilo kojem stihu hrvatskog dragulja i živućeg hrvatskog anđela govora mržnje, ubijanja, klanja, proganjanja, semitizma ,ili bilo kojeg drugog oblika nasilja.

Krenimo redom:
-Antikristi i masoni, komunisti ovi oni šire sotonske fraze da nas poraze, e moj narode, e moj narode(jeli išta slagao?),
-Neću izdat ja Boga nikada, neću gasit sunce koje s neba sja,
-Nemoj ići lijevo na križanju staze, tu ne ide nitko tu se zvijeri paze(jeli išta slagao?),
-Oj Zagoro lijepa li si. Slavonijo zlatna ti si, Herceg-Bosno srce ponosno(jeli išta slagao?),
-Ljutu travu na ljutu ranu(jeli išta slagao?),
-Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji(Jeli išta slagao?),
-Dušman tuče mlado tijelo ubija, u oku joj gasi nevin sjaj, Diva,Diva Grabovčeva zauvijek na nebu sja,(jeli išta slagao?),
-prodali su naše snove Judini sinovi, suho zlato bacili u blato, ej umorna zemljo izmučena ima li još tko umrijeti za te(jeli išta slagao?),
-samo je ljubav tajna dvaju svjetova(jeli išta slagao?),
-dok vas ruka nepravde tjera a sjećanje dušu pjeni, tebe neka uvijek hrabri vjera i vode koraci njeni(jeli išta slagao?),
-prijatelji često mislim na vas, nije ovo dobro vrijeme za nas, kažite li mi jeste li se umorili, jesu li nas prevarili,(jeli išta slagao?,itd,itd.

Ovako bih mogao do jutra,do sutra,do 2025 godine nabrajati stihove M.P.Thompsona.Ima li i u jednom njegovom stihu neka laž, neko pozivanje na klanje, ubijanje, proganjanje, govora mržnje prema bilo kome tko živi i progovara Božju Riječ?

Takve stihove i riječi nitko nije niti može pronaći. Njih mogu samo pronaći oni koji zapravo mrze, ubijaju, proganjanju, sude i zatvaraju one koji te riječi progovaraju i zagovaraju a takvih je odista malo u odnosu na one koji brane te riječi. A oni koji zagovaraju i brane te Riječi koje su Put,Istina i Život ima na milijarde diljem kugle zemaljske i stoga uzalud vam trud svirači posmrtnog marša kojeg ste namijenili M.P.Thompsonu i svima onima koji ga stoje. A stoje ga njegovi suborci s terena, svi istinski Branitelji bez obzira pripadaju li HV-i ili HVO-e. Njega slušaju i poštuju čak i istinski osviješteni pripadnici neprijateljske vojske koja je napadala Hrvatsku i Hrvate a ima ih i u Srbiji, BiH i Crnoj Gori što je najveći poraz onih koji ga napadaju.

Najgori poraz im je poput najgore noćne more kada se moraju probuditi noću dok iz spavaćih sova njihovih sinova i kćeri odzvanjaju taktovi pjesme Samo je ljubav tajna dvaju svjetova koja širi ljubav neviđenom brzinom među svim slojevima društva, neovisno na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost, a pjeva je njihov smrtni neprijatelj M.P.Thompson.

I to ne samo ta pjesma već sve pjesme M.P.Thompsona koje su već stekle kultni status ,status božanstva koje vrijeme koje neumitno prolazi prepoznaje.

I na kraju ponoviti ću riječi urednika facebook stranice M.P.Thompsona koji pozivaju njegove istinske fanove da putem društvenih mreža ne šire tzv.“govore mržnje“prema novinarki RTL Danki Derifaj jer mi smo fanovi Marka Perkovića Thompsona što podrazumijeva kako njegovi fanovi po uzoru na njega ne poznaju nikakav govor mržnje.

Vlado Marušić/BraniteljskiPortal.ba