Oni koji odbiju cijepljenje protiv Covida-19 čine grijeh za koji će se morati kajati do kraja života. To kaže Ruska pravoslavna crkva, čiji je glasnogovornik rekao da je odbijanje cijepljenja sebično.
U razgovoru za TV kanal Rusija 24, šef Odjela za vanjske crkvene odnose Ruske pravoslavne crkve, mitropolit Hilarion, objasnio je da mu se njegovi župljani redovito kaju zbog toga što se nisu cijepili. Osjećaju se krivima jer su virus prenijeli na nekoga tko je na kraju umro, tvrdio je.

“Dođu i kažu: ”Kako bih sada trebao živjeti s ovim?” Čak mi je i teško reći kako da žive s tim”, objasnio je. “Cijeli svoj život moraš se kajati za grijeh koji si počinio.”

“Grijeh je razmišljati o sebi, umjesto o drugim ljudima”, rekao je metropolit. “Odgovorni smo – svatko od nas – ne samo za sebe i ne samo za svoje voljene, već i za sve one koji dolaze u kontakt s nama.”

Posljednjih mjeseci Crkva je glasnija u vezi s podrškom vladinom programu cijepljenja. Metropolit Hilarion redovito je na televiziji govorio o potrebi poštivanja pravila i poduzimanja mjera predostrožnosti, kako bi se izbjegla infekcija. U lipnju je svećenik otkrio svoj “pozitivan stav” prema vladinoj inicijativi za uvođenje obveznog cijepljenja onima koji rade u uslužnom sektoru.

“Naravno, poželjno je poštivati načelo dobrovoljnosti u odnosu na cijepljenje – načelo koje je navedeno od samog početka”, objasnio je. “Ali postoji i načelo odgovornosti ljudi za živote drugih ljudi.”

Posrednici između naroda i Boga pokazuju svoje pravo lice. Osim Ruske pravoslavne crkve, u Plendemija projekt su uključen i vrh Katoličke crkve u Hrvatskoj i šire. Samo časni i čistog srca svećenici kao što su Don Anđelko Kaćunko, fra Mario Knezović, fra Lazar Perica i mnogi drugi koji nemaju pristup mainstream medijima, su iskreno na strani Krista i svog naroda.

Logično hr.