Mediji su izvijestili kako se dana 10.prosinca 2021.godine Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s predstavnicima „braniteljskih“ Udruga HVO-a.
Na susretu je razgovarano o prevladavanju poteškoća braniteljske populacije te su predstavnici braniteljskih Udruga HVO-a upoznali predsjednika Čovića s aktivnostima i projektima koje braniteljske Udruge provode.
Razgovaralo se o otvorenim pitanjima s kojima se susreću hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, te su u tom kontekstu razmatrana i rješenja.
Čović je istaknuo kako je u stalnom dijalogu i partnerstvu s predstavnicima svih braniteljskih udruga te se zahvalio vodstvu Udruga na konstruktivnoj suradnji i nizu sugestija u pronalasku rješenja za pitanje prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.
Također, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja HVO-a dali su potporu predsjedniku Čoviću i pregovaračkom timu u pregovorima o izmjenama i dopunama Izbornog zakona za legitimno političko predstavljanje sva tri konstitutivna naroda u BiH.
Sastanku su nazočili Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HB, Jasna Zlomislić, predsjednica Udruge obitelji poginulih Hrvatskih branitelja HVO HB, Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB i Dragan Radić, predsjednik HVIDR-e.
Osvrt na taj sastanak dala je UZB Ljubuški svojim priopćenjem koji je naslovila s:“Čemu laganje, gospodine Predsjedniče!“,u kojemu je navela čitav niz činjenica i dokaza koji potvrđuju već davno zacementiranu istinu o nepravdi koja se sustavno od završetka Domovinskog rata u BiH čini istinskim razvojačenim Braniteljima HVO-a pa i Armije BiH bez ikakvih trajnih mjesečnih prava iz Domovinskog rata u BiH, a koju nepravdu sustavno provode predstavnici tzv.“braniteljskih“udruga koji imaju širom otvorena vrata u „Predsjednika“ Čovića u svako doba u suradnji s istim takvim “braniteljskim“ udrugama iz Armije BiH, a sve u suradnji i potpomognute s predstavnicima aktualne političke vlasti u BiH i FBiH koju uglavnom čine stranke SDA i HDZ BiH.

UZB Ljubuški i URB HVO-a ŽZH čine razvojačeni Branitelji HVO-a ŽZH koji nisu ostvarili nikakva trajna prava iz Domovinskog rata, čiji predstavnici su jako dobro upoznati s kakvim prevarama i podvalama, protuustavnim i protuzakonskim djelovanjima su godinama bili suočeni od gore navedenih predstavnika tih udruga koji redovito održavaju sastanke s „Predsjednikom“Čovićem i koji redovito participiraju u kreiranju i donošenju svih zakona o pravima branitelja u FBiH i njenim županijama za razliku od udruga kojih se ta prava tiču od kojih su najvažnije UZB Ljubuški i URB HVO-a ŽZH.

Ti predstavnici udruga su po inerciji od strane svih federalnih ministara Branitelja pa čak i od županijskih ministara branitelja okićeni kao božićna jelka ukrasima i epitetima kako oni predstavljaju tzv. “krovne, temeljne ili reprezentativne“ udruge iz rata koje niti jedan zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji u FBiH i njenim županijama ne tretira tako.

No, bez obzira na to oni su ti koji kreiraju i kroje sudbinu svih branitelja u FBiH bez obzira što se njih sudbina istinskih razvojačenih branitelja ne tiče, zapravo im smeta njihovo uvođenje u pravo jer bi time sami sebi zapečatili sudbinu i iskopali grob kao i stotinama tisuća lažnih branitelja, lažnih RVI, lažnih udovica iz Domovinskog rata(uz opasku kako je svaka udovica udovica, no ovdje se misli na one udovice čiji muževi nisu stradali na I-crti bojišnice, već daleko od nje iz sasvim drugih razloga) ,dezertera ,ratnih profitera, uhljeba ,podguznih muha, podrumskih štakora i pacova u vrijeme Domovinskog rata, te svih onih koji su se uz njih šlepali a nemaju ama baš nikakve sveze sa strahotama i traumama iz Domovinskog rata u BiH.

Navedeni predstavnici koji se srdačno sastaju s „Predsjednikom“ Čovićem su sudjelovali u donošenju najpogubnijeg zakona za istinske razvojačene branitelja u FBiH kada su 2018. godine podržali Zakon o pravima razvojačenih Branitelja u FBiH koji tretira tzv“egzistencijalnu novčanu naknadu“ ili socijalnu milostinju za branitelje koje su se dočepali tek rijetki istinski branitelji iz borbenog sektora dok su istu opet po tko zna koji put od završetka Domovinskog rata prije istinskih zgrabili oni koji ju ne zaslužuju ni po kakvom osnovu, što je samo jedan od završnih čavala u lijes istinskih Branitelja koji zbog svekolike nepravde i biološkog sata prije vremena napuštaju ovaj svijet.

No, najžalosnije od svega je to što predstavnici navedenih udruga iz rata koji se sastaju s Čovićem nemaju ama baš nikakve sveze s pravima istinskih razvojačenih Branitelja u FBiH a odlučuju o njihovoj sudbini a dokazi za to su slijedeći:

1.Predsjednik Udruge Dragovoljaca i veterana HVO HB Nikica Tomić predstavlja udrugu čiji ogroman broj članova je riješio svoj status iz rata, tako da ta udruga apsolutno nije imala pravo sudjelovati u izradi Zakona o pravima branitelja koji tretira tzv“egzistencijalnu novčanu naknadu“ o kojoj su mogli raspravljati samo predstavnici udruga iz rata čiji članovi nemaju nikakvih prava iz rata a one su poglavito UZB Ljubuški i URB HVO-a ŽZH čije predstavnike nitko nije pozivao na sastanke kada se o njoj odlučivalo,

2.Lazar Martinović predstavlja udrugu nositelja ratnih odličja HVO HB čiji svi članovi imaju primanja iz rata kao i isti takvi članovi iz Armije BiH tako da su i oni trebali biti isključeni iz razgovora o Zakonu o pravima razvojačenih Branitelja HVO-a koji tretiraju tzv.“egzistencijalnu novčanu naknadu.“

3.Jasna Zlomislić predstavlja udrugu obitelji poginulih hrvatskih branitelja HVO HB, čiji svi članovi su ostvarili prava iz rata koja su u potpunoj inkompatibilnosti s navedenim zakonom o pravima branitelja, i navedenoj tzv. “egzistencijalnoj novčanoj naknadi.“

4.Dragan Radić predstavlja Udrugu HVIDRE čiji su članovi također riješili svoj status iz rata a to što neki njihovi članovi gube prava iz rata je drugo pitanje o kojem bi on i članovi njegove udruge trebali razgovarati s predstavnicima političke vlasti u FBiH te tražiti izmjene zakona koji tretiraju tu populaciju HVIDRE, a ne odlučivati o pravima razvojačenih Branitelja HVO-a koji im ne pripadaju, premda im ogromna većina objektivno gledano i pripada jer među članovima istinskih razvojačenih Branitelja bez ikakvih trajnih prava iz rata ima ogroman broj onih koji su odista RVI po više osnova.

Čitajući pomno priopćenje sa sastanka predstavnika tih udruga s „predsjednikom“ Čovićem odista se u stomaku svakog osviještenog istinskog razvojačenog branitelja događa rat u kojemu borbu vodi gađenje s istinom i gdje uvijek na kraju pobijedi istina koja rezultira izbacivanjem tog gadljivog sastojka iz utrobe proljevom, da bi nakon toga Branitelj osjetio istinsko olakšanje u nastavku novog dana, a prije toga u nastavku ovog teksta.

Bez obzira na uporno pismeno i usmeno traženje zajedničkog sastanka s Čovićem i predstavnicima tih udruga predstavnici UZB Ljubuški i URB HVO-a ŽZH ne dobivaju nikakav odgovor niti povratnu informaciju o istome jer takav sastanak premda potrebit, važan i dobronamjeran ne odgovara nikome od prozvanih s druge strane a vrijeme prolazi.

Dan za danom čitamo štura priopćenja o sastancima navedenih predstavnika udruga s Čovićem, njihovim zajedničkim priopćenjima u kojima se isti „bore i zalažu“za „prava“ branitelja pa je red osvrnuti se i na to koja su to“prava“za koji se isti zalažu.

Kad malo bolje razmislimo navedeni predstavnici udruga se ne bore za svoja osobna prava jer su sva svoja osobna prava davno riješili. Ne bore se ni za prava svojih članova čije je članstvo jako upitno a oni koji su članovi tih udruga su već riješili svoja prava. Što se tiče članova HVIDRE odista neki od njih svakim danom gube svoja prava ali rješavanje tih prava je opet u strankama HDZ BiH i SDA, te bi oni ta prava trebali zaštititi kao i uvijek u tim strankama. A kad bolje promislimo članovi HVIDRE koji su ujedno i članovi stranke HDZ BiH ne gube svoja prava te ih stoga i ne treba žaliti. Prava gube oni drugi. Oni koji su učlanjeni u HVIDRU a da za to i ne znaju i oni koji su RVI a ne pripadaju HVIDRI niti stranci HDZ BiH.

Konačno za što se onda navedeni predstavnici udruga iz rata zajedno s Čovićem bore?

Ne bore se ni za što za što se bore UZB Ljubuški i URB HVO-a ŽZH, jer cijela borba ove dvije udruge se vodi ka raskrinkavanju laži kako bi jedna i jedina vječna, nepobijeđena istina ugledala svijetlo dana. Istina koja je od završetka Domovinskog rata više nego u njemu samome sustavno ubijana, ponižavana, vrijeđana, bacana na koljena i gažena u kaljuži pod čizmama upravo ovih navedenih predstavnika udruga i stranke HDZ BiH čije je oličenje Akademik dr.Dragan Čović.

Stoga ovim putem URB HVO-a ŽZH u svoje ime a nadamo se i u ime UZB Ljubuški baca u lice rukavicu ovim samo prozvanim predstavnicima udruga i Čoviću za održavanjem zajedničkog sastanka na kojemu će biti predstavnici ove dvije udruge bilo kada i bilo gdje kako bi se konačno razgovaralo o pravima istinskih razvojačenih Branitelja HVO-a iz borbenog sektora. Poručujemo im kako smo u potpunosti spremni za taj sastanak kao što smo bili spremni i 1991. do 1996.godine za razliku od mnogih koji su u to vrijeme bili negdje nigdje ili pak na drugoj strani.

Tražimo da na tom sastanku budu obvezatno i predstavnici javnih medija koji prenose sve vijesti koje Čović i predstavnici ovih udruga svakodnevno puštaju u eter trujući nam okoliš svojim opskurnim priopćenjima koja nose naziv “nigdje veze“ kao što je i ovo njihovo zadnje priopćenje.

Ukoliko se ovi prozvani pak ogluše na ovaj poziv za „zajedničko druženje“ smatraćemo kako su kukavice kojima je laž majka a nama maćeha kojoj ćemo stati u kraj kako znamo i umijemo. A svi jako dobro znaju kako znamo i umijemo a usput smo doktorirali na temi laži o pravima Branitelja koju gore prozvani predstavnici udruga i Čović predaju u osnovnoj školi mladeži HDZ-a BiH koju će oni dalje predavati djeci njihove djece.

URB HVO-ŽZH/Braniteljski portal.ba