David Sassoli, predsjednik Europskog parlamenta, preminuo je u utorak rano nakon imunološke komplikacije, rekao je njegov glasnogovornik. Ova vijest je posebno zanimljiva jer svi dobro znamo od čega u zadnje vrijeme ljudi „iznenada“ umiru. Zapravo čak čudi otvorenost, da je njegov glasnogovornik naglasio da se radi o imunološkim problemima, a svi znamo što to znači.
David Sassoli je kao Predsjednik parlamenta bio cijepljen, štoviše, upravo je on provodio prisilnu obavezu cijepljenja za sve zastupnike u EU Palamentu. Upravo je nedavno, u novembru 2021, ukinuo mogućnost glasanja na daljinu i proglasio da svi zastupnici moraju biti fizički prisutni i cijepljeni.

Sassoli, koji je imao 65 godina, bio je na njezi u Avianu u Italiji, rekao je Robert Cuillo, njegov glasnogovornik na Twitteru. Bio je hospitaliziran od 26. prosinca zbog “ozbiljne komplikacije zbog disfunkcije imunološkog sustava”, navodi se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Talijanski socijalist izabran je 2019. da predvodi europsko zakonodavno tijelo u dogovoru koji je također uključio Ursulu von der Leyen da postane predsjednica Europske komisije.

Sassoli je bio bivši novinar i desetljeće dugi veteran Europskog parlamenta.

“David Sassoli bio je strastveni novinar, izvanredan predsjednik Europskog parlamenta i prije svega drag prijatelj”, napisala je von der Leyen na Twitteru nakon objave.

Zastupnici bi novog predsjednika trebali izabrati 18. siječnja.

Tijekom svog mandata u parlamentu, Sassoli je vodio reformu europske željeznice i Jedinstveno europsko nebo kao član Odbora za promet i turizam.

U prošlomjesečnom obraćanju čelnicima EU-a, Sassoli je rekao da je Europi prije svega potreban “novi projekt nade”, kroz inovacije u svim područjima, zaštitu Europljana i njezin demokratski model.

Za kraj možemo zaključiti da je čovjek odradio sve prema uputama svojih šefova, i eto što je dobio. Karma je ponekad zbilja kurva.

Logično.hr