Pozivaju se svi članovi URB HVO-a ŽZH da se stave na raspolaganje vatrogasnim postrojbama i svim drugim dragovoljcima koje danima na izmaku snaga gase požar ogromnih razmjera na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje a koji se i dalje širi unatoč nadljudskim naporima gasiteljima i pomoći iz zraka gdje se vatrena stihija spušta prema vikend naselju u podnožju Čvrsnice.

Gasitelji umorni od danonoćnog gašenja već natapaju površinu ispred vikendica i drže liniju.

Budimo istinski Branitelji u miru kao što smo to bili i u ratu. Pomozimo Braniteljima života i imovine naših susjeda iz dragocjenog bisera Parka prirode Blidinje kojeg rado pohodimo u svako doba godine.

Ukoliko ne damo svoj doprinos u ovoj borbi gašenja požara koja ne zaostaje mnogo za našom borbom iz Domovinskog rata osjećati ćemo grižnju savjesti koju bi trebali osjećati mnogi koji nisu okusili ni dana rata,a niti dana naše borbe za prava istinskih razvojačenih Branitelja HVO-a na graničnim prijelazima i ispred institucija zakonodavne vlasti u FBiH,njenim županijama,općinama i gradovima,a dočepali su se plodova naše borbe.

Nemojmo biti kao pacovi lešinari koji poznaju podrumske prostorije kad topovi grme. Nemojmo se skrivati ni od ovog prirodnog neprijatelja požara. Pokažimo i njemu tko smo i što smo.

Svi koji mogu i žele neka se jave rukovodstvu URB HVO-a ŽZH na mobitel:063-423-295 i 063-411-436.

Vlado Marušić Predsjednik URB HVO-a ŽZH