Građanske slobode napadnute su u Kanadi i diljem svijeta. Na temelju Zakona o javnom zdravstvu i Zakona o zaraznim bolestima, ograničenja ustavnih prava nameću se hitnim odredbama kanadskih zdravstvenih djelatnika i neizabranim birokratima na drugim mjestima.


Kanadska Povelja o pravima i slobodama napisana je posebno kako bi se ograničilo prekomjerno djelovanje vlade. U krizi poput ove važnije je nego ikad pridržavanje prava iz Povelje. Tek treba vidjeti da li mandati i ograničenja vezana uz COVID-19 predstavljaju razumna i potrebna ograničenja.

Članovi novoosnovane skupine ”Canadian Academics for Covid Ethics” i drugi neovisni znanstvenici upućuju ova pitanja u pismu našim dužnosnicima za javno zdravstvo. Autori sažimaju mnoge neizvjesnosti oko ozbiljnosti pandemije, oslanjanje na problematične postupke ispitivanja i pogrešno modeliranje, neučinkovite nefarmaceutske intervencije, suzbijanje alternativnih tretmana, zanemarivanje prirodnog imuniteta i destruktivni fokus na cjepiva kao jedino rješenje.

Otvoreno pismo poslano je izravno saveznim, okružnim i regionalnim službenicima za javno zdravstvo u Ontariju, kako bi se osiguralo da ga prime te političarima i medijima.

OTVORENO PISMO ZDRAVSTVENIM SLUŽBENICIMA
Nakon mjeseci straha, dezinformacija, zaključavanja, mandata i narušenog povjerenja, Kanađani se počinju buditi u nevjerici:

Što ste učinili?!

Uvjerili ste i dalje pokušavate uvjeriti javnost da smo usred velike zdravstvene krize te ste našu zemlju gurnuli u kaos. U međuvremenu, smrtnost od svih uzroka u Kanadi u skladu je s trendovima iz posljednjih nekoliko godina i ukazuje na to da nema takve krize. Ulijevali ste strah u javnost od COVIDA-19 objavljivanjem izrazitih podataka (kao što su dnevni slučajevi i brojevi intenzivnih jedinica), a da te brojeve ne stavljate u kontekst. Koliko su ozbiljni ti ”slučajevi”? Koliko je bilo asimptomatskih? Koji bi bili slični brojevi slučajeva u proteklim godinama za drugu bolest, poput gripe? Kako se popunjenost ICU-a uspoređuje s prethodnim godinama? Zavaravate javnost i pripremate nas za neopravdana buduća ograničenja.

Što ste učinili?!

Niste bili transparentni u pogledu povoljnih postotaka preživljavanja od COVID-a. Umjesto toga, uvjerili ste nas da je pozitivan rezultat testa smrtna presuda, dok u stvarnosti virus snažno pogađa starije osobe i osobe sa specifičnim ranjivostima. COVID ostaje relativno bezopasan za većinu stanovništva.

Što ste učinili?!

Povećali ste broj slučajeva oslanjajući se na PCR test, kojeg je njegov izumitelj smatrao neprikladnim za korištenje kao dijagnostičkog alata i za koji je poznato da daje previše lažno pozitivnih rezultata na pragovima ciklusa koji su korišteni. Zapravo, SZO je 25. lipnja ove godine preporučio da ‘široko rasprostranjeni pregled asimptomatskih osoba nije preporučena strategija’. Pa ipak, inzistirate na povećanju broja slučajeva masovnim testiranjem zdravih, asimptomatskih pojedinaca. Učinili ste da se Kanađani iracionalno plaše jedni drugih, uvjeravajući nas da je asimptomatski prijenos pokretač infekcija, dok više studija pokazuje da je to lažno. Ipak, ne uspijevate informirati javnost o promjeni znanosti.

Što ste učinili?!

Prisilili ste cijelu populaciju na nošenje maski, unatoč činjenici da je njihova sposobnost sprječavanja prijenosa COVIDA-19 ozbiljno dovedena u pitanje nedavnim sustavnim pregledima medicinske literature. To se također lako uočava usporedbom regija s i bez mandata za maske. Maske od platna i većina maski nisu odobreni medicinski uređaji, nego se čini da je njihova prava svrha stvaranje povećane tjeskobe javnosti, izolacija korisnika i postavljanje vizualne usklađenosti s neutemeljenim diktatima javnog zdravstva. Ovaj podmukli oblik psihološke kontrole ima nemjerljive zdravstvene, socijalne i psihološke posljedice, osobito za djecu, koje ne prihvaćate.

Što ste učinili?!

Zaključavanje ste upotrijebili kao sredstvo pokušaja smanjivanja širenja zaraženih od COVID-a, zanemarujući pritom nastalu kolateralnu štetu od izgubljenih sredstava za život, zaustavljenih operacija raka i transplantacija te povećane stope depresije, predoziranja lijekovima i samoubojstava. Niste uspjeli zauzeti holistički pristup i vaš se “lijek” pokazuje daleko gorim od bolesti. Postoji više studija koje pokazuju neučinkovitost zatvaranja, što se lako može vidjeti jednostavnom usporedbom nadležnosti koje su bile zatvorene s onima koje nisu. Vi nas iznevjeravate jer ne razumijete evoluciju znanja. Na greškama učimo i kroz njih. Etičko načelo je priznati greške. Bez tog prvog koraka neznanje cvjeta.

Što ste učinili?!

Dopustili ste da vam računalo izračuna uspješnost kako biste opravdali zaključavanja, proglasivši nakon toga zaključavanja uspješnima, kada se predviđanja nisu ostvarila. Ovo nije dokaz. Ovo je manipulacija. Računalni modeli dali su previše besmislenih predviđanja i trebali su ih zanemariti. Nakon desetljeća usavršavanja modela, još uvijek ne možemo točno predvidjeti vrijeme, čak ni dan unaprijed. Ipak, rezultate modela COVID-a predstavljate kao da su točne u rasponu od nekoliko mjeseci.

Što ste učinili?!

Niste dali nikakve čvrste znanstvene dokaze da su bilo koje mjere koje ste nametnuli javnosti potrebne ili učinkovite. Zanemarili ste niz znanstvene literature koja ne podržava vaše mjere i niste se angažirali sa stručnjacima koji su izrazili zabrinutost ili ocijenili iste dokaze na način koji nije u skladu s vašim stavovima. Niste dopustili javnu znanstvenu raspravu o tim pitanjima, radije ćete zanemariti, cenzurirati ili omalovažiti one dovoljno hrabre da ih iznesete u javnost.

Što ste učinili?!

Zanemarili ste protokole ranog liječenja za sigurne, učinkovite i jeftine tretmane COVID-a 19 s više lijekova, unatoč ogromnim dokazima liječnika s prve crte i meta-analizi medicinske literature, s objavljenim studijama koje pokazuju njihovu učinkovitost u cijelom svijetu. Umjesto toga, uvjerili ste građane da je COVID-19 smrtna presuda i da će nas spasiti samo cijepljenje, odnosno prisilno cijepljenje. Zatajili ste važne informacije od javnosti i liječnika s prve strane, a što je još šokantnije, zastrašivali ste, demonizirali i prijetili gubitkom licence liječnicima koji su imali hrabrosti propisati svojim pacijentima životno spasonosno liječenje. Kakav gubitak života!

Što ste učinili?!

Sada neumorno gurate eksperimentalna cjepiva na opću populaciju kao “sigurna”. Ništa ne može biti dalje od istine, što pokazuje gotovo 14.000 smrtnih slučajeva prijavljenih u američkom sustavu izvješćivanja o neželjenim događajima protiv cjepiva (VAERS). Od prosinca 2020. broj prijavljenih smrtnih slučajeva povezanih s Covid cjepivom već je više od jedan i pol puta veći od broja umrlih prijavljenih sa svim ostalim cjepivima u kombinaciji od uvođenja sustava 1990. Nadalje, postoji nedostatak dugoročnih sigurnosnih podataka. Ove genetski temeljene terapije dobile su samo privremeno odobrenje za hitne slučajeve i nisu podvrgnute istoj vrsti pregleda kao potpuno odobreni proizvodi. Ne dajete javnosti informacije koje su im potrebne za davanje informiranog pristanka.

Što ste učinili?!

Prisilili ste obiteljske i hitne liječnike da napuste svoje Hipokratove zakletve kako “prvo ne bi nanijeli štetu”. Uništili ste znanost o COVID-u i zamijenili je neutemeljenim receptima za ponašanje. Podijelili ste građanina od građanina, roditelja od djeteta, brata od sestre. Sveukupno, sudjelovali ste u uništavanju zemlje koja je nekad bila prosperitetna, jaka i slobodna.

Što biste trebali učiniti?!

Javno priznajte da su vaše preporuke i naredbe štetne i neutemeljene. Odmah povucite sve svoje preporuke i odredbe. Zaustavite mandate cjepiva. Ispričajte se Kanađanima i podnesite ostavku.

Anton de Ruiter, dr. sc
Jan Vrbik, dr. sc
John Zwaagstra, dr. sc
Dr. sc. Claudia Chaufan
Maximilian Forte, dr. sc
Dr. Denis Rancourt
Dr. Angela Durante
Valentina Capurri, dr. sc
Dr. Alexander Andre
Janice Fiamengo, dr. sc
Laurent Leduc, dr. sc
Dr. Jens Zimmermann

Logično.hr