U članku objavljenom u Lancetu prije neki dan, Richard Horton, glavni urednik Lanceta napisao je: „Kada pandemija bude konačno gotova i kad se pokrenu neovisne istrage, širenje straha iz središta institucija javnog zdravstva bi se moglo pokazati najvećim skandalom“
(“When the pandemic is finally over and independent inquiries are launched, the fear-mongering at the heart of the public health establishment may well emerge as the greatest scandal of all.”)
i
„Nikada do sada nije tako malo ljudi nanijelo toliko puno štete mnogima“ (“Never before has so much harm been done to so many by so few”)
Priča definitivno ide svom kraju u kojem će krivci za neopravdano širenje straha odgovarati.

P.S.
Za factcheckere i sve one koji će odmah tumačiti da krivo prenosim što piše u ovom članku, napominjem da je istina da su to citati izjava drugih ljudi, no isto tako je istina da su te izjave objavljene u članku u Lancetu koji je potpisao glavni urednik Lanceta. Između puno različitih izjava različitih ljudi, on je upravo odlučio prenijeti ove, a to je jako značajno…

Gordan Lauc/facebook

prof. dr. sc. Gordan Lauc, redoviti je profesor Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gostujući profesor Sveučilišta Johns Hopkins, gdje je 2011. godine izabran i za člana prestižnog Johns Hopkins Society of Scholars, te počasni profesor Sveučilišta u Edinburgu i Kings College London. Osnivač i CEO Genos LTD.

Kamenjar.com