Teolog Josip Šimić Đinđić se pismenim putem, komentarom na tekst objavljen na Hayatu, obratio uredništvu braniteljskog portala.ba u kojemu je naveo svoj stav na medijski i pravosudni linč koji se provodi nad prof.dr.Sebijom Izetbegović od strane rektora UNSA Škrijelja čime je istoj sa svojim suradnicima nanio štetu ali i obmanuo društvo ,zbog čega će po njegovom mišljenju svi oni odgovarati kazneno.
NJegov komentar bez ikakvih preinaka prenosimo u cijelosti nakon čega ćemo objaviti cijeli tekst objavljen na Hayat .


“Ovo je rektorov – Škrijeljov i Ajanovićev kraj zbog ličnih osveta prema prof.dr. Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici KCUS-a, i namjernog, ostrašćeno malicioznog linčovanja iste, zbog ličnih motiva i poriva njegovih političkih mentora, kroz odluke UNSA i i Senata UNSA, po nalogu njihovih političkih mentora.

Sad valja krivično odgovarati za ovu Škrijeljovu, svu štetu njoj nanesenu i Univerzitetu u Sarajevu općenito jer su smišljeno obmanuli Senat Univerziteta Sarajevo i javnost, i unijeli smutnju među društvo“.

ISTRAGA TUŽILAŠTVA SŽ: ZAGREBAČKI INDEKS SEBIJE IZETBEGOVIĆ AUTENTIČAN

Zagrebački indeks Sebije Izetbegović i preostala dokumentacija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu je autentična i vjerodostojna, pokazala je dosadašnja istraga ŽUpanijskog tužiteljstva SŽ, saznajemo iz više pouzdanih izvora.
Iako zbog faze u kojoj se nalazi istraga niko još uvijek ne želi javno govoriti o tome, saznajemo da su po nalogu Tužiteljstva SŽ vještaci grafolozi utvrdili kako su sve ocjene, potpisi profesora, kao i preostala dokumentacija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu uredni. Šta će to značiti za cjelokupnu istragu i kako će utjecati na tužiteljsku odluku, ostaje da se vidi.

Istraga Tužilaštva SŽ je pokrenuta nakon što su u prepisci sa Univerzitetom u Sarajevu sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu naveli da u dosjeu Sebije Izetbegović „ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi potvrdili vjerodostojnost indeksa“.

PROF. DR. SEBIJA IZETBEGOVIĆ U PROGRAMU HAYAT TV ZAPRIJETILA: PLATIT ĆE ODŠTETU SVI KOJI SU UČESTVOVALI U MOM PROGONU

OPĆINSKI SUD U SARAJEVU DONIO ODLUKU, TIČE SE PROF. DR. SEBIJE IZETBEGOVIĆ

Po nalogu Tužijlstva indeks je izuzet od Sebije Izetbegović i pokrenute su opsežne provjere, pa je ekipa istražitelja boravila i u Zagrebu, te utvrdila da su indeks i ispiti upisani u njemu vjerodostojni. Na osnovu tog indeksa Izetbegović je nastavila magistarski studij u Sarajevu.

Senat Univerziteta je ranije donio odluke o poništavanju magisterija i doktorata Sebije Izetbegović, da bi prije nekoliko dana Općinski sud u Sarajevu, odnosno sudija Milica Filipović, donijela rješenje kojom je usvojena mjera osiguranja. Tim rješenjem se odlaže izvršenje odluka Senata do okončanja sudskog postupka. To znači da je Izetbegović i dalje formalno-pravno doktor nauka i bit će to sve dok sud, eventualno, ne odluči drugačije.

Sličnu mjeru je, također do konačne odluke suda, donijelo i Ministarstvo za visoko obrazovanje SŽ, na čijem je čelu Pavle Krstić iz Naše stranke. Ovo ministarstvo je prekinulo postupak kojim je rektor UNSA Rifet Škrijelj naložio brisanje imena Sebije Izetbegović iz Matične knjige magistranata.

Podsjećamo da je prof. dr. Izetbegović, gostujući u Hayatovoj emisiji ‘Sedam plus’ na Hayatu u ožujku, pokazala svoj indeks i time potvrdila validnost dokumenata, te tako stavila tačku na špekulacije o tome da li posjeduje indeks, da li je položila ispite…

Hayat