Svake prve subote u mjesecu pa i u ovu 01.srpnja .2023.godine diljem Hrvatske u mnogim gradovima pa čak i u BiH muškarci su molili  krunicu  za sljedeće nakane:

1.za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane.

Ove subote u Zagrebu se moliteljima priključio i Sisački biskup Vlado Košić koji je tim činom odaslao jasnu poruku svima onima koji na razno-razne načine napadaju, vrijeđaju, omalovažavaju i ometaju molitelje koji mole ne obazirući se na silne uvrede ofarbanih, nadrogiranih, iskeženih, izbezumljenih, ludih, golih i polu-ludih i polu-golih spodoba koji su se  poput gmazova izvukli iz svojih jazbina isplaženih jezika spremnih ugristi sve one koji im stoje na putu umjesto da ih zaobiđu u širokom luku jer im je to bolje.

Jer jadni ne znaju kako ove molitelje čuva i štiti dragi Bog pred kojim sva živa stvorenja ovog svijeta moraju kleknuti i pognuti svoje glave pa taman bili i gmazovi kao ovi koji kao nešto pokušavaju dokazivati ali će im to ostati uvijek i zauvijek samo na pokušaju.

Ukoliko razmatramo svaku od gore navedenih točaka-nakana za koju  molitelji po trgovima diljem Hrvatske i BiH mole odista je svaka oplemenjena i produhovljena snagom Duha Svetoga a ne ljudskom rukom.

Ukoliko vjerujemo kako Bog postoji, pa čak i ukoliko sumnjamo u Njegovo postojanje one gore navedene točke su u direktnoj korelaciji s prirodom i njenim zakonima.

-Što i za koga može biti loše u tome da molitelji mole za Domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, jer nam je Domovina izložena napadima od svoje samostalnosti upravo od onih koji su doživjeli neviđeni poraz stvaranjem lijepe naše Domovine?

-Što i za koga može biti loše ukoliko molitelji mole za mir na koji nas Blažena Djevica Marija poziva iz Međugorja evo preko 42 godine?

-Što i za koga može biti loše ukoliko molitelji mole za obraćenje hrvatskog naroda koji je dobrim dijelom zabrazdio ukoliko pratimo javne MS medije u kojima se promovira kultura smrti kao glavno oružje u rukama slugu sotone kojima se priklanja sve više mladih Hrvata i Hrvatica?

-Što i za koga može biti loše ukoliko molitelji mole za muškarce da ostanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti svoju vjeru kad je opće poznata činjenica da su naše katoličke obitelji opstale i sačuvale svoju vjeru kroz stoljeća upravo zahvaljujući duhovnim autoritetima naših očeva i pradjedova što danas nikako nije slučaj?

-Što i za koga može biti loše ukoliko molitelji mole za predbračnu čistoću, za čednost u odijevanju i ponašanju te obnovu katoličkih brakova ukoliko znamo da su sve to riječi iz Evanđelja, a upravo su danas te katoličke vrednote na najvećem udaru slugu sotone

-Što i za koga može biti loše ukoliko molitelji mole za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, koji se svakim danom ubija ubojstvom živa a ne rođena djeteta-čovjeka kojemu se život nakon začeća priznaje od Rimskog prava sve do dana današnjega ?

-Što i za koga može biti loše ukoliko molitelji mole za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja bez kojih je hrvatski narod osuđen na propast, jer su ti pastiri Božje ovčice koje će umjeti povesti svoj narod kroz pustinjska bespuća poput Mojsija?

-Što i za koga može biti loše ukoliko molitelji mole za naše duše u čistilištu koje nas preko naših svetaca pozivaju da molimo za njih kako bi se spasile iz te doline suza u kojoj su završile zbog svojih grijeha?

-Što i za koga može biti loše ukoliko molitelji mole za svoje osobne nakane, ta Bože moj nema čovjeka na ovoj zemlji koji nije nekoga za nešto molio, a ovdje oni mole svog Stvoritelja da im da snage izdržati sve tjeskobe i nedaće ovog života uz napomenu:neka bude volja Tvoja Gospodine.

Nakon ovih razmatranja se postavlja logično pitanje zašto i kome smeta molitva krunice po trgovima?

No, prije odgovora na to pitanje treba odgovoriti na jedno prethodno pitanje:što je u stvari molitva, pa bila ona molitva krunice ili neka druga molitva?

Oni koji su se odlučili moliti a pogotovo molitvu krunice odlučili su moliti svog nebeskog Oca, Njegovog Sina ili Sinovu Majku da im udjeli vjeru i milosti koje će moći prenositi dalje. Konačno kakav je to otac ili majka koji neće svom djetetu udijeliti te milosti ako ga to dijete usrdno i ustrajno moli.

Kad smo već kod milosti (Grčka riječ za milost – “haris” – označava “božanski utjecaj u srcu i njegovu refleksiju u životu osobe )koje su mnogi molitelji dobili od onih koje su ustrajno molili godinama nabroja ćemo neke:

-mnogi su dobili milost praštanja,

-mnogi milost duhovnih zvanja,

-mnogi milost duhovnog i tjelesnog ozdravljenja,

-mnogi milost govorenja u jezicima,

-mnogi  milost za dati,

-mnogi milost  za svjedočiti ,

– milost za činiti čudesa,

-Mnogi milost  za trpjeti,

Promatrajući one muške molitelje po trgovima svake prve subote u mjesecu ,po kiši, suncu, vjetru ili snijegu nasuprot kojih stoje i provociraju ih one  spodobe dok oni ponizno u miru oborenih glava mole krunicu koja ih oplemenjuje, koja ih liječi, koja zrači, i čije zračenje svojim zrakama stvara oko njih neprobojni omotač koji ništa i nitko ne može probiti prvo što čovjek pomisli je:“Bože kako mogu ostati mirni pored onolikih silnih uvreda, zviždanja, mijaukanja, sikćanja otrova iz onih natrackanih usana, bubnjanja od strane onih kojima policija dopušta to?

Prvi odgovor koji se nameće je kako oni koji mole imaju mir koji su  dobili ili ga već imaju u sebi milošću Božjom a koji mir ništa na ovom svijetu ne može poremetiti.

Na kraju jedna opaska onima koji drže kako molitelji mole kako bi bili zamijećeni i u centru pozornosti, te kako bi oni trebali moliti u crkvama a ne po trgovima  ne drži vode jer arhitektima kulture smrti koji su prije njih zaposjeli naše hrvatske trgove i ulice uz pomoć policije se treba oduprijeti na sve moguće načine jer je Hrvatska država nastala na krvi, plaču i suzama naših Branitelja koji su noseći krunicu na svojim vratovima u vrijeme Domovinskog rata omogućili svima nama  taj čuvstveni mir koji protivnici krunice žele poremetiti.

Konačno i sam Sin Božji je molio po trgovima, ulicama, brdima i dolinama gdje je tražio i dobivao obraćenje mnogih koji su Ga slušali, a nije se skrivao.

Hrvatska bi svima nama trebali postati i ostati svetinja, katolička zemlja jer  je ona naša, i nitko nema pravo zaposjesti naše ulice i trgove ukoliko se ne pridržava Božjih i prirodnih zakona i time je sve rečeno. A naši su Branitelji, naša je krunica, naši su trgovi, dok zvijezda petokraka nije naša kao ni tzv“parade ponosa“,niti razno-razni defilei tzv“kulturnjaka“ u kojima se izruguju ove naše navedene vrednote.

Na obranu tih vrednota naše muškarce, Branitelje, supruge poziva onaj glas s visina koji to od njih traži a kojemu glasu se svaki dan priključuje sve više muškaraca u potrebi, u potrazi za istinom i slobodom koja nam je duže vrijeme uskraćena od slugu sotone koji se počeo vrtjeti u krug u labirintu zla iz kojeg ne umije izaći i u kojemu će izgorjeti. A izgorjeti će od jedne čiste i nevine krunice koja je najučinkovitije i najubojitije sredstvo protiv svih onih koji ju pokušavaju raskinuti. Krunice koje se najviše boji te je stoga toliko iz daljine i napada.

Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba