Mislav Kolakušić, optužio je i najavio podnošenje kaznene prijave protiv Faktografa, Gonga i Facebooka zbog cenzure koju već godinama provode nad slobodnom riječju. Faktografci su u panici, jer se ovdje ne radi o običnom političaru, nego sucu s iskustvom i europskom parlamentarcu. Mislav Kolakušić se obratio javnosti na Facebooku sljedećim riječima:

“Ograničavanje slobode govora je kazneno djelo, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u ostalim državama Europske unije. Pravo na utvrđivanje istine u modernim i demokratskim državama isključivo je dano u ruke sudova. Danas je utvrđivanje istine na društvenim mrežama predano u ruke sumnjivim organizacijama. Podnošenjem kaznene prijave protiv Gonga, Faktografa i Facebooka, te odgovornih osoba radi kaznenog djela ograničavanja slobode govora i javnih nastupa iz članka 127. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, ostvarujem svoju građansku dužnost. Obećajem da će svi oni koji su provodili cenzuru biti kazneno procesuirani. Održao sam svako svoje obećanje pa ću tako održati i ovo obećanje, makar trebalo 20 godina ili više”.

Članak 127. Kaznenog zakona, za čije nas kršenje Kolakušić optužuje, zabranjuje povredu slobode mišljenja i izražavanja misli. Evo što piše u tom članku zakona:

(1) Tko uskrati ili ograniči slobodu govora ili javnog nastupa, slobodu tiska ili drugih sredstava priopćavanja ili slobodno osnivanje ustanova javnog priopćavanja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko naredi ili provodi cenzuru, ili novinaru protupravno uskrati ili ograniči slobodu izvještavanja.

(3) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko protupravno spriječi tiskanje, prodaju ili raspačavanje knjiga, časopisa, novina ili drugih tiskanih stvari, ili proizvodnju i emitiranje radijskog i televizijskog programa, programa novinskih agencija ili objavljivanje drugih medijskih sadržaja.

U UREDU FAKTOGRAFA I GONGA ZAVLADALA PANIKA
Reagirao je Faktograf, pravdajući se unaprijed kako nisu počinili nikakvo kazneno djelo:

“Kolakušić je, kao bivši sudac, toga naravno svjestan. Podnošenje kaznene prijave protiv Faktografa je uzaludan posao, jer nismo počinili nikakvo kazneno djelo. Štoviše, nismo čak ni u mogućnosti počiniti kazneno djelo za koje nas Kolakušić optužuje, jer nijedan medij ne može izabranom zastupniku u Europskom parlamentu oduzeti pravo na slobodu govora. Zbog čega onda Kolakušić najavljuje podnošenje besmislene kaznene prijave protiv Faktografa? Vjerojatno zbog toga što je u predizbornoj kampanji.“, objašnjava Faktograf, a izbori su tek za tri godine.

OPERACIJA “STOP SLOBODI GOVORA”
Očito društvene mreže i njihovi plaćeni priljepci pokušavaju uništiti komunikacijski kanal oko kojeg gravitira većina stanovništva do kojeg dopire glas razuma i istine. Radi se o globalnoj operaciji “STOP slobodi govora”, što su već najavili i odrađuju Google, Facebook i Twitter.

Sudac Mislav Kolakušić smeta, jer uz Ivana Vilibora Sinčića, otvoreno govori o Plademiji i globalističkoj manipulaciji koja je na prvo mjesto stavila novac, a zanemarila ljudske živote. Sramotno je vidjeti kako nitko u Saboru Republike Hrvatske, kao i u drugim parlamentima okolnih država ne regira. Narod je umjesto predstavnika, odabrao izdajnike.

ŠTO CENZORI PREŠUĆUJU?
Cenzori zaboravljaju odgovornost klasičnih medija i urednika koji biraju što će objaviti, a što ne. Faktograf, Gong i Facebook svojom prosudbom što je istina, a što ne, direktno utječu na uređivačku politiku i time su na istoj razini s klasičnim medijima tj. snose odgovornost za svoj rad.

Mislav Kolakušić to odlično zna i zbog toga je kaznena prijava opravdana i potrebna. Facebook plaćenici svojim arbitrarnim odlukama ulaze u zonu političkog djelovanja, što je strogo zabranjeno i zapisano u osnivačkim aktima ovih udruga.

ZA KRAJ VAM DONOSIMO FAKTOGRAF POSLASTICU
Pazite što izjavljuje Faktograf na kraju svog obrazloženja: “Kolakušić, dakle, koristi ovaj napad na Faktograf u svrhe svoje političke kampanje, znajući da njegova prijava, ako je doista podnese, neće dovesti ni do kakve sudske presude. A kao bivši sudac, Kolakušić bi vjerojatno trebao biti svjestan da je lažno prijavljivanje kaznenog djela također kazneno djelo. Stoji to u članku 304. Kaznenog zakona, gdje piše da se zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela može zaraditi i višegodišnja zatvorska kazna.”

Jeste li shvatili koliko bahatosti čitamo u izjavi opskurne grupe osoba koja radi za Faktograf? Osim što su “stručnjaci za sve”, sada unaprijed znaju da takva prijava neće dati rezultat, a svoju objavu završavaju prikrivenom prijetnjom hrvatskom sucu i europskom parlamentarcu, samo zato što iznosi svoje mišljenje o društvenim problemima, lobijma i manipulacijama?

Logično.hr