U tekstu, “Fauci je prevario Ameriku”, objavljenom u ponedjeljak u Newsweeku, dva znanstvenika optužila su dr. Anthonyja Faucija za prijevaru u vezi s vladinim odgovorom na COVID tako što je krivo postavio “glavna epidemiološka i javnozdravstvena pitanja”.
Martin Kulldorff, dr. epidemiolog na Harvard Medical School, i Jay Bhattacharya, MD, dr., profesor zdravstvene politike na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Stanford napisali su: “Stvarnost i znanstvene studije sada su ga sustigle. ”

Kulldorff i Bhattacharya, oba stariji naučnici na Brownstone institutu i potpisnici Velike Barringtonove deklaracije, imali su ovu poruku čitateljima Newsweeka:

“Dokazi postoje. Guverneri, novinari, znanstvenici, predsjednici sveučilišta, upravitelji bolnica i poslovni čelnici mogu nastaviti pratiti dr. Anthonyja Faucija ili otvoriti oči. Nakon više od 700.000 smrtnih slučajeva od COVID-a i razornih učinaka izolacije, vrijeme je da se vratimo osnovnim načelima javnog zdravlja.”

Autori su označili popis “ključnih problema” s kojima je Fauci pogriješio, uključujući neprepoznavanje prirodnog imuniteta, zaštitu starijih osoba, zatvaranje škola, maske i praćenje kontakata.

“Promicanjem mandata za cjepivo, dr. Fauci zanemaruje prirodno stečeni imunitet među oporavljenim od COVID-a, kojih u Sjedinjenim Državama ima više od 45 milijuna”, napisali su autori. “Sve više dokaza pokazuju da je prirodni imunitet jači i dugotrajniji od imuniteta izazvanog cjepivom.”

Kulldorff i Bhattacharya citirali su studiju iz Izraela, koja je zaključila da cijepljeni imaju 27 puta veću vjerojatnost da će dobiti simptomatski COVID od necijepljenih koji su se oporavili od prethodne infekcije.

Istaknuli su da znanstvena zajednica zna za prirodni imunitet od bolesti “barem od atenske kuge iz 430. godine prije Krista.

O Faucijevim diktatima da se cjepivo naloži zdravstvenim radnicima, njih dvojica su tvrdili:

“Pod Faucijevim mandatom, bolnice otpuštaju herojske medicinske sestre koje su se oporavile od COVID-a kojeg su zadobile dok su se brinule za pacijente. Sa svojim superiornim imunitetom, mogu se sigurno brinuti za najstarije i najslabije pacijente s čak nižim rizikom prijenosa od cijepljenih.”

O zatvaranju škole napisali su:

“S obzirom na razorne učinke zatvaranja škola na djecu, Faucijevo zalaganje za zatvaranje škola može biti najveća pogreška u njegovoj karijeri… Iako se djeca mogu zaraziti, njihov rizik od smrti od COVID-a je zanemariv, manji od ionako niskog rizika od umiranja od gripe.”

Kulldorff i Bhattacharya ukazali su na Švedsku, ističući da je tijekom proljetnog vala COVID-a 2020. godine, zemlja držala otvorene vrtiće i škole za svih 1,8 milijuna djece u dobi od 1 do 15 godina, bez maski, testiranja ili socijalnog distanciranja.

Prema autorima, švedska strategija rezultirala je “nula smrtnih slučajeva od COVID-a među djecom i rizikom od COVID-a za učitelje nižim od prosjeka drugih zanimanja”.

Autori su tvrdili da je praćenje kontakata “bilo beznadno rasipanje vrijednih javnozdravstvenih resursa koji nisu zaustavili bolest” i da Fauci nije uspio zaštititi ranjive.

“Nakon više od 700.000 prijavljenih smrtnih slučajeva od COVID-a u Americi, sada znamo da mjere izolacije nisu uspjele zaštititi starije osobe visokog rizika”, rekli su.

Što se tiče kolateralne štete po javno zdravlje, oni su tvrdili da je “temeljno javnozdravstveno načelo da je zdravlje višedimenzionalno; kontrola jedne zarazne bolesti nije sinonim za zdravlje.”

Zapisali su da Fauci:

“ … nije pravilno razmotrio i odvagnuo katastrofalne učinke koje bi mjere zaključavanja imale na otkrivanje i liječenje raka, ishode kardiovaskularnih bolesti, skrb za dijabetes, stopu cijepljenja djece, mentalno zdravlje i predoziranje opioidima, da spomenemo samo neke. Amerikanci će s ovom kolateralnom štetom živjeti i umrijeti još mnogo godina.”

U privatnim razgovorima, rekli su Kulldorff i Bhattacharya, većina njihovih znanstvenih kolega slaže se s njima u vezi s tim točkama, ali je malo njih progovorilo iz straha od “financijske cenzure”.

“Mnogi se boje gubitka pozicija ili potpora za istraživanje, svjesni da dr. Fauci sjedi na vrhu najveće hrpe novca za istraživanje zaraznih bolesti na svijetu”, napisali su.

U svojoj nadolazećoj knjizi “Pravi Anthony Fauci”, Robert F. Kennedy, Jr. uključuje opsežnu raspravu o Faucijevom utjecaju i moći nad znanstvenom zajednicom, otkrivajući kako Fauci koristi “financijski utjecaj koji mu je na raspolaganju kako bi imao izvanredan utjecaj na bolnice, sveučilišta, časopise i tisuće utjecajnih liječnika i znanstvenika — čije karijere i institucije ima moć uništiti, unaprijediti ili nagraditi.” Kennedyjeva knjiga trebala bi izaći 16. studenog.

Logično.hr