I ove godine, kao i prethodnih se obilježava 23. kolovoza –Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma.

Obilježavanjem ovoga dana Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU-a u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

Nu, odmah treba reći da su zločini koje su počinili nacisti, fašisti i ustaše tijekom II. svjetskog rata višestruko kažnjeni , ali zločini koje su počinili komunisti nad desecima tisuća Hrvata nikada nisu čak ni procesuirani!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)se stoga s pravom u svom tekstu objavljenom na portalu Kamenjar.com pita zašto nisu procesuirani?

On u svom tekstu sa svog aspekta pronalazi uzroke i razloge zašto ti zločini koji su po obujmu i kvantiteti znatno, odnosno stotine tisuća pa čak i milijune puta gori od zločina koje su počinili nacisti, odnosno fašisti u svijetu u vrijeme II svjetskog rata nisu procesuirani.

Njegov osvrt možete pročitati na portalu kamenjar.com, no mi ćemo ovdje s našeg aspekta pozabaviti se malo tim zločinima koji su se dogodili hrvatskom narodu u II svjetskom ratu i poraću, ali i nakon tzv.”demokratskih promjena”u Hrvata 1990 godine a koji nikada nisu procesuirani.

Početkom II svjetskog rata hrvatski narod je želeći ostavriti svoju vjekovnu težnju za samostalnošću i suverenošću koju su im osporavale horde barbara i osvajača sa svih strana svijeta poglavito od veliko srpske hegemonije u Kraljevini Jugoslaviji stvorio NDH(Nezavisnu Državu Hrvatsku, koju su priznale mnoge države svijeta, i koja je imala svoju zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast.

To je država koja je potpisala niz međunarodnih sporazuma i ugovora i imala svoje vlastito platežno sredstvo kunu. Imajući u vidu kako je hrvatski narod vjekovima njegovao ekonomske, kulturne, te sve druge sveze s Njemačkom jer je oduvijek i pripadao Europi sasvim je logično kako se hrvatski narod u II svjetskom ratu našao na strani sila gubitnica po okončanju II svjetskog rata, jer silama koje su uvijek radile o glavi i protiv hrvatskih nacionalnih interesa Rusiji, Engleskoj i Francuskoj se hrvatski narod nije mogao prikloniti a te sile su pobijedile u tom ratu.

Kao i u svakom ratu tako su i nakon II svjetskog rata likovali pobjednici, dok su poraženi morali prihvatiti poraz dostojanstveno, nadajući se kako će pobjednici s poraženima postupati sukladno Ženevskoj i svim drugim međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, no to se hrvatskom narodu nije dogodilo i on je doživio neviđeni genocid po okončanju tog rata na Križnom putu od Bleiburga, preko Slovenije, Hrvatske, Srbije pa do Makedonije, što se u povijesti ratovanja nigdje nije dogodilo.Hrvatima je čak zabranjeno koristiti naziv NDH, te je ona postala sastavni dio zločinačke države Jugoslavije dok su sve države koje su doživjele poraz u tom ratu zadržale svoje nazive, Njemačka ,Italija, Japan, premda je Njemačka bila podijeljena na istočni zapadni dio.

Izdajom engleskih generala i varkom “Druga Tita”hrvatski Branitelji, domobrani, Ustaše, starci, žene i djeca, te veliki broj civila su vraćeni s Bleiburga na stratište Križnog puta na kojemu već na tom polju a poglavito Sloveniji počinju masovna ubojstva hrvatskog naroda bez obzira na starost i spol. Realne procijene dokumentirane povijesnim dokumentima govore kako je u tim zločinima stradalo preko 500 000 nevinih Hrvata. O zločinima svećenika i časnih sestara nakon završetka II svjetskog rata također treba progovoriti jer ih je stradalo preko 600 diljem RH i BiH,za što postoje vjerodostojni podaci. A onaj tko ubije Božju ovčicu spreman je na zločin koji može ućiniti samo ruka Sotone.Ta samo je u Hercegovini od zločinačke ruke po okončanju II svjetskog rata stradalo 66 franjevaca fra Leona Petrovića i subraće.

No, ni to nije kraj zločinima i zvjerstvima sljedbenika sotone koji su svoj krvavi đavolski pir nad hrvatskim narodom nastavili i nakon završetka Križnog puta,te su u svojim kazamatima koje su otvorili diljem bivše zločinačke države Jugoslavije pozatvrali još najmanje 500 000 nevinih Hrvata od kojih je dobar dio njih ostavio svoje kosti na Golom otoku, Lepoglavi, Gradišci, Zenici, Mariboru, Srijemskoj Mitrovici i slično.A tek koliki broj je iz tih zatvora izišao trajno narušenog općeg psiho-fizičkog zdravlja.

Koliko stotina Hrvata je zloglasna UDBA pobile diljem svijeta koji su se uspjeli domaći slobode koja im je završetkom II svjetskog rata oteta.

Rušenjem Berlinskog zida, mirnim razdruživanjem Češke i Slovačke zapoćeli su demokratski procesu u Europi koji su neminovno morali pogoditi i Hrvatsku što se i dogodilo kada je utemeljena Hrvatska Demokratska Zajednica koju je predvodio prvi hrvatski Predsjednik dr.Franjo Tuđman. Tih godina hrvatski narod je disao kao jedan, živio jedan za drugoga premda duboko svjetan kako ni pokušaj osmotaljenja slobodne i suverene Hrvatske neće proći bez velikih žrtava što se i dogodilo u nametnutom Domovinskom ratu.

No, dogodila se veličanstvena pobjeda nad nadmoćnijim neprijateljem koji je bio jači u tehnici ali u vjeri i hrabrom srcu nikako. Premda su opet kao i u II svjetskom ratu tzv.sile pobjdnice Rusija,Francuska i Engleska navijale za pobjedu Srbije i udruženih Srba nad”pobunjenicima”dogodilo se čudo i ti “pobunjenici”su pobjedili što je začudilo ne samo te tzv”pobjednike”iz II svjetskog rata već cijelu međunarodnu javnost.

Ipak oni nam u ovom trenutku nisu bitni već oni unutarnji tzv.”pobjednici”iz II svjetskog rata koji su na krilima sotone sa zvijezdama petokrakama ušli u Zagreb, Široki Brijeg,koji su činili nezapamćene zločine nad hrvatskim narodom otimajući im pokretnu i nepokretnu imovinu. Oni nisu nestali iz Hrvatske već su i dalje bili u njoj i uživali sve beneficije koje tzv”pobjednici”mogu uivati a oni su uživali Boga svoga. Boga svoga da a ne Boga našega koji je ljubav, milost i praštanje i taj Bog s njihovim nema ništa.

Oni nisu poput hrvatskog naroda potražili spas na nekom polju Bleiburgu u Austriji već su se kurvanjski preodjenuli u odore sa šahovnicama i počeli mahati hrvatskim zastavama među prvima pobjednicima u Domovinskom ratu premda im šahovnica stvara osip po tijelu a duši nemir i nespokoj. No, prije nego su se preodjenuli u hrvatske odore zaposjeli su sva važnija ministarstva u rukama Hrvata, a ponajprije MUP, policiju, zakonodavnu ,izvršnu i sudsku vlast.

Mnogi od vas će se upitati kako su to uspjeli kada se svaka pobjednička vojska ovoga svijeta prije svega obračuna sa svojim neprijateljima što je trebala učiniti i pobjednička hrvatska vojska čiji je vrhovni zapovjednik bio dr.Franjo Tuđman? I upravo u ovom pitanju leže svi odgovori jada i prokletstva hrvatskog naroda do dana današnjega.

Dr.Franjo Tuđman je izrekao jednu povijesnu rečenicu koja je zaustavila konačan poraz zvijezde petokrake u RH a samim time i šire na okolni “region”kako ga vole nazivati jugonostalgičari. Dr.Franjo Tuđman je rekao kako nije vrijeme pokrenuti bratoubilački rat kada je Hrvatska napadnuta izvana i iznutra i ta izjava je zaustavila sve daljnje procese koje su trebale zadati završni udarac zločincima hrvatskog naroda pa tko osta osta u tom bratoubilačkom ratu kako to reče dr.Franjo Tuđman.Mišljenja sam kako bi Hrvatska pobjedila svejedno u nametnutom Domovinskom ratu bez obzira na nutarnji rat kojeg bi vodila s neprijateljima hrvatske države iznutra.

I upravo zahvaljujući toj izjavi dr.Franje Tuđmana na čelu najvažnijih ministarstava RH ,MUP-a, Ministasrtva obrane se postavljju osvjedočeni kadrovi UDBE i KOS-a,najgori zločinci koje je Hrvatska u tom trenutku imala, Josip Boljkovac, Josip Manolić i Josip Perković(zanimljivo sva trojica imaju isto ime).Kada se ustroje takva ministarstva sasvim je logično kako će takve osobe Josipi za svoje pomoćnike uzeti osvjedočene kadrove iz bivšeg jugo totalitarnog sustava ,a isti sustav će spustiti i na niže razine i to se dogodilo strelovitom brzinom tako da su sve premrežili, uvezali, sve dossiere uklonili, skrili nacionalno bogatstvo, te uhljebili sve svoje do desetog koljena, a za svaki slučaj iz države iznijeli ogromno novčano bogatstvo(zlu ne trebalo).

S obzirom kako oni ne bi mogli funkcionirati bez javnih medija u sve te tzv.javne mainstream medije postvili su svoje odabrane kadrove koji će im držati ljestve u njihovim kriminalnim i zločinačkim, podaničkim aktivnostima pod agendom zaštite života i zdravlja ljudi.I sve što urade ili kažu ovi mediji će prikazti u njihovom interesu.Rijetki mediji koje drže osviješteni domoljubi Hrvati nemaju takvu moć da bi njihova istina prije ovih mogla doći u uši pogubljenog i pogrbljenog hrvatskog naroda.

A oni imaju sve sofisticirane i razrađene metode iz onog sustava kako bi ovaj jadni i napaćeni hrvatski narod držali pod kotrolom.Prije svega su morali razbiti Branitelje među koje su unijeli neviđene podjele dajući jednima sve a drugim ništa.Nekima tek mrvice oko kojih se i dan danas branitelji glođu premda se među svim tim braniteljima nalaze istinski branitelji od kojih je dobar dio potkupljiv dok tek mali dio njih to nije.

Isto tako jako su sposobni zatrovati i rovariti unutar svake desne političke opcije koja se pojavi na političkom nebu Hrvatske što se najbolje vidi iz nekoliko HSP osnovanih u RH nakon Domovinskog rata. Zadnji takav jalov pokušaj desio se osnivanjejm Domovinskog pokreta koji je razbijen i prije nego li je osnovan jer su se u njegove redove infiltrirali kadrovi koji također svoje izvorište crpe iz zvijezde petokrake.

Premrežili su i uvezali sve a oni koji se danas pitaju u RH od najviše do najniže ustrojbene jedinice u Hrvata su pravni, ideološki pa čak i biološki sljednici krvnika iz bivšeg jugo komunističkog sustava koji je pobio preko 500 000 Hrvata.Oni se pitaju i vladaju u svim općinama ,gradovima, MZ, KUD,športskim kolektivima, nevladinim organizacijama, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, a pri tome mislim na one najvažnije i najznačajnije dok među onim manje važnim postoji netko tko ne pripada tom sustavu ali što vrijedi kada se on ne pita i ne odlučuje ništa.

Nitko od prozvanih sljedbenika sotone iz RH se nikada nije javno pokajao i odrekao za masovne zločine nad hrvatskim narodom poslije završetka II svjetskog rata osim časnog čovjeka pokojnog Zdravka Tomca. I upravo zbog ne kajanja i ne zatraživanja oprosta zlo se u Hrvatskoj gomila svakim danom sve više. Jer zlo rađa zlo.Sve gore i teže.

Imamo oazakonjenje protu Božjih i protuprirodnih zakona suprotnih zdravom razumu. Ukidanje svih prava čovjeka pod agendom Plandemije ili COVID ideologije, zagovaranje priljeva migranata s Istoka koji žele porobiri kršćansku Europu, gubitak vjere i samopouzdanja u Hrvata, gubitak vjere u Katoličku i Apostolsku crkvu u Hrvata koja je podjeljenija no ikada, te svekoliki očaj i beznađe hrvtskog naroda koji se masovno iseljava iz RH tražeći sreću pod tuđim krovom što je dugoročno piogubno za hrvatski narod u globalu.

Svi snosimo odgovornost za ovakvo stanje ali ne toliko koliko kretaori svekolikog zla nasljeđenog iz bivšeg jugo-komunističkog sustava koji su sve ovo započeli, drže i imaju pod kontrolom a misle tako do vijeka. I upravo zbog tih razloga nikada nisu procesuirani nikakvi komunistički zločini ni zločinci jer kako će zločinac procesuirati zločinca kada su oni braća po krvi i braća po oružju kako to pjeva Mark Knopfler u pjesmi Brothers in Arms.

Kako će zločinci procesuirati zločine svojih očeva, djedova, baki, majki ,stričeva, ujaka ili rođaka kada bi otvaranjem tih procesa i njihova sudbina bila zapečaćena za sva vremena.Kad bi preko noći izgubili sve što su na tuđoj muci i krvi zaradili?

Tko onda može i kada?upitaće se mnogi među vama.

Hrvatski narod je narod vjernika i paćenika. Mnogi su platili svojim životom, krvlju i suzama kako bi spasili i očuvali svoju vjeru. A ta vjera je uvijek spašavala taj narod premda ubijan, proganjan, zatvaran, osuđivan i zlostavljan. Nema naroda u svijetu koji je podnio tolike žrtve ni kriv ni dužan.Koji je samo branio svoja vjekovna ognjišta. Ipak ima jedan usud u tom narodu,narodu koji je posebno drag Bogu.Taj usud tiče se velikog broja Juda, izdajnika kako to lijepo opjeva A.G.Matoš u svojoj pjesmi.”Hrvatska već vidje mnoga čuda al ne nađe štrika za toliko Juda.”I možda upravo u toj pjesmi leže svi odgovori o neprocesuiranju komunističkih zločina nad Hrvatima od II svjetskog rata do danas.Kao prvi korak ka procesuiranju trebalo bi se pozabaviti hrvatskim Judama kojih su puna sela i gradovi. A mjesto Judama je davno određeno u Evanđelju.Njima je mjesto u devetom krugu pakla odredio i čuveni talijanski pisac Dante Alighieri.

Vlado Marušić/BraniteljskiPortal.ba