Hod za život, obitelj i Hrvatsku održat će se ove subote, 20. svibnja u Zagrebu, najavili su u srijedu organizatori pozvavši medije da objave snimke djetetovih otkucaja srca jer poruku da život počinje začećem žele poslati onima koji to negiraju.

Prosvjedi u organizaciji udruge U ime obitelji kojima se zahtjeva zakonska zabrana pobačaja, odnosno zaštita života od začeća, ove godine održavaju se u ukupno 12 hrvatskih gradova, istaknuo je član organizacijskog tima Luka Holjevac na konferenciji za medije.

“Želimo i ove godine naglasiti koliko je važna zaštita svakog ljudskog života, a posebno onog najnezaštićenijeg, nerođenog djeteta. Ne postoji nijedno dijete čiji život nije željen, koje nije željeno od nekoga”, dodala je članica organizacijskog odbora Kristina Kolovrat.

U Zagrebu, okupljanje uoči Hoda za život počet će u 10,30 sati, a prosvjedna povorka ići će Frankopanskom i Ilicom preko glavnog trga do Ribnjaka, gdje će se održati prigodni program. Organizatori su istaknuli da ni ove godine Grad Zagreb nije odobrio njihov zahtjev za vješanjem zastava Hoda za život na javnim površinama.

Hod za život održat će se i u Vinkovcima ovu subotu, dok su u Varaždinu, Kninu i Metkoviću najavljeni su za 3. lipnja. Završetak prosvjeda u hrvatskim gradovima bit će 17. lipnja, kada se održavaju u Sisku, Rijeci i Splitu, dok su okupljanja već održana u Osijeku i Zadru, te Imotskom i Slavonskom Brodu.

Holjevac je najavio da će se pod motom ”Ne zaustavljaj otkucaje moga srca, daj mi ljubav”, prosvjedima diljem Hrvatske pridružiti brojni građani, sportaši, i javne osobe, s ciljem borbe za zaštitu svakog života, a posebice onog nerođenog.

Marija Romić je, ispred organizacijskog odbora, pozvala medije da sudjeluju u širenju njihove poruke, pa je predložila da objave snimke nerođenog djeteta i njegovih otkucaja srca.

“Ukoliko ima još onih koji negiraju ili ne znaju da znanost potvrđuje da život počinje začećem, onda svakako razumski ne mogu negirati ili nereagirati na zvuk otkucaja djetetovog srca, ako bi imali priliku čuti. I zato predlažemo da vi, mediji, objavite snimku razvoja čovjeka od začeća do poroda, ili zvuk UZV snimke s otkucajem djetetovog srca”, rekla je. (Hina)

Kamenjar.com