Dok se primiče najavljeni veliki prosvjed u Zagrebu predviđen za dan 10.rujna 2022.godine oporba i vladajuća stranka HDZ se međusobno medijski prepucavaju igrajući neviđeni igrokaz za široke narodne mase.

HDZ naziva prosvjednike buntovnom oporbenom skupinom koja jedino što umije raditi je mrziti HDZ, dok Branitelji koji najavljuju prosvjed traže smjenu kompletne Vlade RH, u čemu imaju podršku cijele oporbe koja poput lešinara i hijena vreba i najmanji kiks vladajuće stranke kako bi joj napakostila, i ishodila u najboljem slučaju prijevremene parlamentarne izbore na kojima bi se pokušala dočepati vlasti a ove poslati u oporbu.

Jako je zanimljivo kako se cjelokupna pa čak i braniteljska javnost u RH podijelila u svezi tog najnovijeg prosvjeda iz čega se da zaključiti kako dobar dio građana RJH ima od te iste Vlade koristi, dok ipak znatno veći broj njih jedva krpa kraj s krajem od mjeseca do mjeseca, a najnoviji slučaj neviđene pljačke INE od strane HDZ-ovih žetona i žetončića zadao im je još jači udarac u ionako pretrpanu glavu svim vrstama problema.

Bez obzira na boje košulja koje nose sve političke stranke u RH, crvenu, plavu ili crnu odista je mala razlika među njima, jer u svim strankama na čelu su dokazani karijeristi kojima je vlast, slast, mast a ponajmanje čast.

Ista i još gora situacija je u BiH u kojoj bi se 02.listopada 2022.godine trebali održati parlamentarni izbori.

Tu također postoje određene boje kojima se diče pojedine stranke samo što je tu više boja. Najjača boja u BiH je zelena, potom crvena, pa plava, narančasta, te tek ponegdje crna boja.

Pokušamo li pronaći zajednički naziv za sve stranke u RH i BiH i njihove boje doći ćemo vrlo brzo do određenih zaključaka. Zajednička boja za sve stranke na vlasti u obje države je crvena neovisno o kojoj se političkoj stranci ili partiji radilo. Dobar dio crnokošuljaša pripada crvenom komunističkom mentalnom sklopu. Da li je to slučajno ili namjerno drugo je pitanje.

Sve stranke i tamo i amo vode i s njima upravljaju pravni, ideološki pa čak i biološki slijednici SKJ i KPJ stranke jednoumlja, pod čijom dirigentskom palicom su pobijeni milijuni njihovih neistomišljenika bez obzira kojoj nacionalnosti i narodnosti su pripadali.

Dok se u RH na vlasti rotiraju i stranke HDZ i SDP, u BiH su kao konstanta na vlasti nacionalne stranke koje predstavljaju narode u BiH.

SDA predstavlja Muslimane ili Bošnjake, HDZ BiH Hrvate, dok Srbe predstavlja stranka SNSD.

Ako uđemo u biračku volju svakog od tih naroda SDA vodi bespoštednu bitku sa strankom SDP, DF, SBB, te s nekim manjim strankama, Srbi se bore između SNSD i SDS i PDP, dok u hrvatskom narodu nitko ozbiljnije ne može zaprijetiti HDZ BiH,osim negdje HDZ 1990, i HNP, a tek malo HRS.

Sve vodeće političke stranke u RH i BiH vladaju po istoj špranci. Na sva rukovodeća mjesta ,u JP i JU , na čelo najvećeg broja braniteljskih udruga, športskih i kulturnih kolektiva, KUD-a, nevladinih udruga, pa čak i na čelo MZ su postavili svoje kadrove koje su delegirali od uže i daljnje rodbine, prijatelja, kumova, ljubavnica/ka, te njihovih podguznih muha ili rektalnih alpinista.

Uz jako malu izlaznost na sve izbore vladaju u kontinuitetu od završetka Domovinskog rata u RH i BiH.

Svi ti rukovodeći ljudi na vlasti u obje države i njihovi pomagači čine nezapamćene nacionalne, gospodarske, vjerske, kulturne, i moralne zločine nad narodima kojim vladaju i to je činjenica i de iure ide facto. To znaju čak i ptice na grani.

Zbog njihovih zločina koji imaju sva obilježja organiziranog ili udruženog zločinačkog poduhvata narodi s prostora RH i BiH se masovno iseljavaju tako da je iz BIH u zadnjih 6/šest godina iselilo preko 500 000 stanovnika, no najžalosnije od svega je što bi to iseljavanje bilo znatno veće da Muslimani i Srbi iz BiH imaju pogodnosti za iseljavanje kao Hrvati, koji svi u principu imaju hrvatsko državljanstvo i hrvatske dokumente.

Odgovorno tvrdim kako bi Muslimani i Srbi da imaju takve dokumente iz BiH iselili tri puta više nego li Hrvati.

Kako ne bismo ponavljali razloge za takve masovne odlaske pučanstva iz BiH i RH jer smo tu temi dosta puta obrađivali ovaj put ćemo se pozabaviti nečim drugim a to je pitanje koje se nalazi u sferi teoretske mogućnosti osvajanja vlasti u tim državama od strane nekih trećih opcija a ne onih prozvanih zelenih, crvenih ili plavih.

Da li bi nacionalna, ekonomska, demografska, politička, socijalna, vjerska i kulturna situacija bila bolja pod komandom tih nekih novih nazovi stranaka?

Mislim kako se nikakve značajnije promjene na bilo kojem planu u obje države ne mogu dogoditi s postojećim političkim kadrovima neovisno kojim strankama pripadali.

A te se promjene ne mogu dogoditi jer su svi znani političari i oni manje znani lice i naličje iste medalje.

Jednom su dvolični, jednom jednolični a skoro uvijek bezlični. Njihovi politički principi traju kraće od mikrofonske jeke kad siđu s političke govornice.

Svima njima zajednički cilj je vladati bez motike premda se svi u nju kunu, a u principu svi su seljačine koji ne znaju sastaviti dvije suvisle rečenice.

Upravo zbog njih i njihove pojavnosti narod ne izlazi na izbore zbog čega se pojedini anonimusi koji imaju časne namjere ne vladati već služiti narodu u početku svojih političkih ambicija bivaju strpani od tog istog naroda u istu vreću, minorizirani, stigmatizirani, te okrunjeni trnovim krunama i prije nego li su zagazili u političke vode.

A ta politička voda bez prekida teče i u njoj se jako dobro snalaze političke pirane koje gutaju svakog tko se drzne okupati , umiti ili pregaziti tu vodu.

A političke pirane bismo mogli nabrajati danima. Ipak nabrojati ćemo neke od njih.
Bakir Izetbegović, Željko Komšić, Šefik Džaferovič, Nermin Nikšić, Sefer Halilović, Zlatko Lagumdžija, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Branislav Borenović,Mirko Šarović, Dragan Čović, Borjana Krišto, Vjekoslav Bevanda, Bariša Čolak,Marinko Čavara, te mnogi drugi znani i manje znani političari.

Ovdje su navedeni samo oni političari koji u kontinuitetu vladaju u BiH ispred svojih naroda svih ovih godina od završetka Domovinskog rata u BiH.Ukoliko smo nekog od njih zaboravili napisati neka mi oproste čitatelji jer nije bilo namjerno, ali će mi biti dosta krivo zbog tog propusta jer svaki od njih zaslužuje mjesto u ovom gore navedenom kontekstu.

Svi su oni dobrano omastili svoje brkove a s njima i njihovi pomagači u neviđenoj pljački i teroru nad svim drugim narodima i narodnostima u BiH.

Sada se na ovim izborima u desetom mjesecu pojavljuju neke nove političke face kao i one face koje su u više navrata pokušale ove potonje poslati u povijest ali bezuspješno.

Svima njima poruka pred ove izbore je slijedeća:

Svi ste vi političari koji pucate na visoke političke funkcije isti. Nitko od vas se ne može uzdignuti iznad vlastitih interesa i narod vam više ništa ne vjeruje ma koliko im prodavali maglu, prosipali demagogiju, lažno domoljublje, floskule, krpali im rupe po selima, pravili nove kružne tokove, izgrađivali nove škole i igrališta, pravili nove zgrade EP HZ HB u općinama, kupovali novcima njihovo vrijeme, stimulirali svako treće i slijedeće dijete do navršene sedme godine života s 500 KM, obećavali narodima brda i doline, dijelili im jednokratne novčane pomoći uz mirovine, RVI,tzv.“egzistencijalne novčane naknade“,pa čak i nezaposlenim osobama po 100 KM, ili bilo što drugo.

Vi ste gospodo ako se možete nazvati gospodom bili i ostali lopovi. Sitni i veliki lopovi, kriminalci, pljačkaši i prevaranti koje će povijest upamtiti kao takve premda se nadate kako ćete uživati u vašim visokim mirovinama pod stare dane.

Sve što radite svih ovih godina radite bez sustava i smisla. Bez primisli izmjene sustava a narod to jako dobro pamti.

Sve vas zajedno isti je sustav načinio kao isti k…c djecu. A vas je iznjedrio zločinački jugokomunistički sustav kojemu je davno trebao reći zBogom, adio, nek te belaj nosi odakle si i došao, a došao si iz samog pakla, iz utrobe samo kralja laži, sotone. A vi se pakla niste odrekli, niste se odrekli grijeha kojemu robujete, a onaj tko se ne odrekne grijeha isti nastavlja činiti u sve gorem i gorem obliku što je evidentno na svakom koraku ako se osvrnemo oko sebe i malo dalje.

I upravo zbog tih grijeha narodi RH i BiH ne mogu dalje jer ste sve zatrovali s tim grijesima. Nikakve političke stranke niti političke ambicije bilo kojeg političara taman da mu je cijeli život čist kao suza neće moći ugledati sunce iti svijetlo dana ukoliko se svi oni koji žele obnašati najznačajnije funkcije u tim državama ne odreknu tih grijeha prošlosti zbog kojih iz dubine naših grobova i naših uspomena vapiju nevine duše tražeći pravdu i istinu koja nije ništa drugo doli Božja istina iznad koje nema druge istine.

Stoga istinske promjene u obje države mogu donijeti tek oni koji se javno odreknu grijeha prošlosti pod broj jedan, a potom koji napokon političke mitove i laži zamijene pozitivnim ekonomskim činjenicama uravnoteženih u politički sustav očišćen od navedenih grijeha prošlosti.

Tek tada,tek tada možemo se nadati ……..i vjerovati kako će jadni napaćeni narodi iz RH i BiH početi disati punim plućima i živjeti bratski svoji na svome.

Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba