Ivermektin je napadan od strane provakcinskih interesa iako je jeftin, siguran i dokazan lijek za liječenje i prevenciju COVIDA-19. Unatoč brdu kliničkih i test dokaza koji pokazuju da zaista djeluje, Big Media, Big Pharma i Big Government tvrdoglavo su se borili protiv njegove upotrebe. Njegova upotreba u brojnim zemljama, posebno u Indiji, dokazala je njegovu efikasnost protiv COVIDA-19. Evo nedavnih priča o njegovoj uspješnoj upotrebi vrijednih ozbiljne pažnje.
Većina rada na IVM je bila na njegovoj ranoj upotrebi kada osoba prvi put dobije COVID-19, zbog njegovog pozitivnog uticaja na početnu fazu replikacije virusa infekcije. Ako ste oboljeli od COVIDA-19 i ozbiljno ste bolesni, vaš ljekar i bolnica vam neće dati Ivermektin. Ali nekoliko slučajeva je pokazalo da sudovi mogu prisiliti bolnice da dozvole korištenje IVM.

Kao što pokazuju sljedeći primjeri, utvrđeno je da je spasonosan za kritično bolesne, hospitalizirane pacijente s malim izgledima za preživljavanje kada se koriste protokoli odobreni od strane vlade. Ipak, bolnice su tvrdoglavo odbijale da koriste IVM čak i kada su pacijenti ili članovi porodice odlučno tražili njegovu upotrebu jer se pacijenti suočavaju sa vjerovatnom smrću. Kao odgovor na ovu užasnu situaciju, neki odvažni ljudi su iskoristili pravosudni sistem da navedu bolnice da urade ono što je opravdano medicinskom naukom, spašavanje života korištenjem IVM.

U Illinoisu je bilo potrebno da sud prisili bolnicu da kapitulira pred zahtjevima porodice da se veoma bolesnom starijem pacijentu da IVM. Bolnica je bezuspješno koristila odobrene načine liječenja pacijenta. To je uključivalo dokazano nesiguran i veoma skup lijek remdesivir, intubaciju i upotrebu respiratora tokom mjesec dana na intenzivnoj njezi. Ništa od toga nije uspjelo i pacijentu je dato samo 10 do 15 posto šanse da preživi.

Sun Ng, 71, koji je bio u posjeti Sjedinjenim Državama iz Hong Konga kako bi proslavio prvi rođendan svoje unuke razbolio se od COVIDA-19 i za nekoliko dana bio je blizu smrti. Hospitaliziran je 14. listopada u bolnici Edward, u Napervilleu, Illinois.

Prepoznavši da je njen otac suočen sa smrću, Ngino jedino dijete, Man Kwan Ng, sa doktorskom diplomom iz mašinstva, uradila je vlastito istraživanje i odlučila da njen otac uzme IVM. Ali bolnica je odbila da primjenu IVM i uskratila pristup ljekaru koga je porodica pronašla, a koji je bio voljan da ga da pacijentu. Ovo je tipično za gotovo sve američke bolnice.

Frustrirana i vidjevši svog oca blizu smrti, kćerka je otišla na sud u očevo ime i 1. studenog sudac Paul M. Fullerton iz okružnog suda okruga Du Page donio je privremenu zabranu prilaska zahtijevajući od bolnice da dozvoli davanje IVM pacijentu. I kao i mnogi drugi slučajevi u zemlji, ova bolnica je odbila da postupi po nalogu suda. Ali kćerka i njen odvjetnik su odbili da odustanu. Na naknadnom sudskom saslušanju 5. studenoga, Fullerton je rekao da je jedan ljekar koji je svjedočio opisao da je Sun Ng “u suštini na samrtnoj postelji”. Sucu je rečeno da IVM može imati manje nuspojave kao što su vrtoglavica, svrab kože i dijareja u dozama predloženim za Ng. Sudac je rekao da su “rizici ovih nuspojava toliko minimalni da trenutna situacija gospodina Ng nadmašuje taj rizik sto puta.”

Sudac je tog dana izdao preliminarnu zabranu kojom je bolnici naređeno da „odmah dozvoli privremene hitne privilegije“ Ngovom ljekaru, dr. Alanu Bainu, „isključivo za davanje ivermektina ovom pacijentu“. Do prije nekoliko mjeseci, dr. Bain je liječio preko 40 pacijenata ivermektinom. Ali bolnica se oduprla naredbi 6. i 7. studenoga, uskrativši Bainu pristup njegovom pacijentu. Ali borba se nastavila.

Hitan izvještaj je podnesen sudu 8. studenog, a Fullerton je saslušao obje strane. Sudac je upozorio bolnicu i ponovio da mora dozvoliti Bainu pristup u periodu od 15 dana da radi svoj posao. Tada je bolnica podnijela zahtjev za odlaganje naredbe, ali je sudija Fullerton to odbio, ponovo uputivši bolnicu da se pridržava naredbe.

Bolnica je konačno popustila. Ng je skoro odmah pokazao znake poboljšanja. Prošao je test disanja što nije mogao u prethodne tri nedjelje, izgledao je budnije i svjesnije. Prva doza IVM pokazala je trenutne rezultate i primao ga je od 8. studenog do 12. studenog. Oporavio se od COVIDA-19 i otpušten je iz bolnice 27. studenog, nekih šest tjedana nakon prijema.

Lijek je “sasvim sigurno” spasio život starijem pacijentu “jer se njegovo stanje promijenilo odmah nakon što je uzeo Ivermektin”, rekao je odvjetnikt. Također je preporučeno da članovi porodice „sami pronađu Ivermektin“ i da ga imaju pri ruci „i da ga koriste kada neko počne razvijati simptome“. Odličan savjet.

Odvjetnik u ovom slučaju bila je Kirstin M. Erickson iz kompanije Mauck and Baker sa sjedištem u Chicagu.

Ivermektin je takođe bio u središtu tri uspješna sudska slučaja u tri okruga u sjevernoj državi New York koji su uključivali hospitalizovane pacijente s COVIDOM-19 –stare 65, 80 i 81 godinu. Svima je lijek dat po sudskom nalogu, oporavljeni su i otpušteni. Ovo su bili slučajevi u bolnicama u Buffalu, Rochesteru i Batavii, i kao i u slučaju u Illinoisu, tri pacijenta su bila na intenzivnoj njezi i na respiratorima i imali su male šanse za preživljavanje.

Odvjetnik za ove slučajeve bio je Ralph Lorigo. Nije iznenađujuće, pošto je pomogao mnogim porodicama, sa oko 40 sličnih slučajeva širom zemlje, da je bio predmet članka pod nazivom „Ralph Lorigo je izgradio potencijalno unosan brend kao tip za očajne ljude koji su spremni da se bore protiv nauke u četvrtom talasu pandemije. Sada doktori govore.” Pošto je uspio da natjera sudove da prevaziđu bolničku tvrdoglavost, neki ljekari su se izjasnili protiv njega. A website zakon je rekao ovo: “Bolnice koje se oporavljaju od skoka Covid-19 slučajeva suočavaju se s novom bitkom u pandemiji: Tužbama čuvara pacijenata na ventilatorima koji zahtijevaju terapiju Ivermektinom”

Lorigo je postao veoma tražen odvjetnik za ljude širom zemlje koji očajnički žele da natjeraju bolnice i ljekare da umirućim osobama daju IVM da uradi ono što odobreni protokoli nisu uspjeli, odnosno da spasi živote ekstremno bolesnih pacijenata sa COVIDOM-19. Na sudovima je morao da se bori protiv pogrešnih uvjerenja ljekara i bolnica da IVM nije efikasan protiv COVIDA-19. Situacija je obično protiv advokata, ali ponekad su sudovi išli protiv medicinske ustanove.

Lorigo je rekao da su njegovi slučajevi rezultat “legitimnih sporova” između bolnica, doktora i porodica, te nazvao bolnice “arogantnim” o tom pitanju. “Oni se samo pridržavaju svojih protokola”, rekao je. “Kao da misle da su bogovi. Nose bijele mantile, ali nisu Bog.” Apsolutno tačno.

Odvjetnik nije uvijek uspijevao spasiti živote Ivermektinom. U slučaju u Teksasu , nažalost, 74-godišnji muškarac je umro usred pritiska njegove porodice da mu bolnica da IVM. Porodica Petea Lopeza rekla je da mu je ranije bio propisan IVM u bolnici u VA, ali je primljen prije nego što je mogao da ga uzme. Porodica je tražila sudski nalog protiv Memorijal Hermanna u Sugar Landu u Teksasu. Lopez se skoro mjesec dana borio sa infekcijom COVIDA-19 i stavljen je na respirator. Njegova porodica je dobila sudski nalog da ga bolnica liječi IVM, ali je bolnica odbila da daje lijek. I tako, Lopez je umro. U ovoj pandemiji bolnice su u velikoj mjeri strojevi za ubijanje.

Lorigo i drugi odvjetnici moraju se boriti protiv ideje da je IVM “nedokazan”. Ali medicinska nauka je na njihovoj strani. Zaista postoji brdo medicinskih dokaza koje odvjetnici mogu koristiti na sudovima. Jedan važan primjer je medicinska studija iz 2021. o pacijentima hospitaliziranim s potvrđenim teškim akutnim COVID-19 respiratornim sindromom u konzorcijumu od četiri bolnice u Južnoj Floridi. Bilo je 280 pacijenata od kojih su 173 liječena ivermektinom i 107 u grupi uobičajene njege. Analiza je pokazala statistički značajno niže stope mortaliteta u grupi liječenoj IVM u odnosu na grupu liječenu uobičajenom njegom: 15,0 % naspram 25,2 %, respektivno. To je veliko smanjenje smrtnih slučajeva. U članku je navedeno: “Tumačenje: Ivermektin je bio povezan sa nižim mortalitetom tokom liječenja pacijenata sa COVIDOM-19, posebno kod pacijenata kojima je bila potrebna veća količina kisika ili respiratorna podrška.” Smrtnost je bila čak niža za podgrupu pacijenata sa teškim plućnim zahvaćenostima (što je većina sudskih slučajeva): 38,8 % naspram 80,7 % za IVM i uobičajenu njegu, respektivno, što je vrlo značajan rezultat.

Sve ovo objašnjava zašto su dobre sudije donijele ispravnu odluku da umirućim COVID-19 pacijentima daju šansu da prežive tako što su im dozvolili da dobiju IVM. Možda sudije obraćaju pažnju na ogroman broj smrtnih slučajeva Amerikanaca od COVIDA-19, koji se sada približava 800.000. Zvuči kao da medicinska ustanova ne radi baš najbolje.

PRIČA 2. RANI TRETMAN IVM
Evo šta je radijski voditelj i autor Wayne Allyn Root rekao nedavno: „Da, istina je. Pobijedio sam COVID-19 za 48 sati Ivermektinom.” Imao je veliko vjenčanje na kojem je rekao: „Evo najbolje priče do sada. Bio sam zdrav i jak na svom vjenčanju zbog Ivermektina. Prvi put sam se zarazio COVID-19 prije nekoliko tjedana. Pobijedio sam COVID-19 za 48 sati Ivermektinom i ogromnim dozama vitamina, uključujući intravenski vitamin C. Ivermektin je zaista čudesan lijek. Imao sam COVID-19 jedan dan kada sam odlučio da ga uzmem. Virus je nestao za 24 sata. Da, Ivermektin i vitamini pretvorili su smrtonosni, doživotni, zaključavanje ekonomije, doživotno nošenje maski, cijepi se ili umri COVID-19 u laku običnu prehladu. A onda je nestao za jedan dan. Ivermektin je tako ublažio moj napad COVIDA-19, da nikada nisam propustio ni jedan radni dan.”

„I da ne mislite da sam dobio lakši slučaj, prvog dana sam imao temperaturu, groznicu, jak kašalj, sluz koja mi je punila pluća, užasan bol u svakom mišiću mog tijela, strašnu iscrpljenost i izgubio sam čulo okusa. Zvuči poznato? To su sve simptomi COVIDA-19. Uradio sam dva testa samo da budem siguran. Dva puta sam bio pozitivan. Jedan dan Ivermektina i nestao je. Niko nikad nije znao. Do sada.”

Takođe je primijetio: „Moj tretman je bio skoro potpuno isti kao onaj koji su koristili Joe Rogan i NFL bek Aaron Rodgers. Ivermektin plus mega doze vitamina. Ishodi su takođe bili isti. Ivermektin djeluje kao magija. To je jeftino. Nikada nisam iskusio nikakve nuspojave. Zahvaljujem Bogu na Ivermektinu i mega dozama vitamina C, D3, cinka, kvercetina, selena, lizina, melatonina, bijelog luka, tečnog srebra i probiotika.”

Dodao je i ovo: „Niko se ne mora bojati COVIDA-19. Niko ne mora biti prisiljen da uzme eksperimentalno cjepivo. Niko nikada više neće morati da bira između cjepiva i svog posla. Imamo čudesni lijek i prekrasan vitaminski režim koji djeluje fantastično. Ja sam dokazani slučaj. Hej, liberali, slušate li? Jesu li vam već eksplodirale glave? Ivermektin djeluje. Jeftin je, efikasan je i nema nuspojava. Indija ga je iskoristila da gotovo preko noći nestane najgora epidemija COVIDA-19 na svijetu.”

S političke strane postavio je razumno pitanje: „Zašto onda predsjednik Joe Biden, Demokratska stranka, Anthony Fauci i CDC pokušavaju sakriti istinu? Ivermektin može spasiti milione Amerikanaca i od COVIDA-19 i od rizika vakcine protiv COVIDA-19. Ivermektin može spasiti našu ekonomiju. Ivermektin može spasiti milione radnih mjesta. Ivermektin može uštedjeti bilione dolara u troškovima zbog propuštenog posla, cjepiva, hospitalizacija i smrti. Ja igram ulogu Paula Reverea. ‘Ivermektin dolazi, ivermektin dolazi.’ Želim da cijeli svijet zna.”

IVM ne dolazi tek tako; on je ovdje i neki veliki ljekari na prvoj liniji ga uspješno koriste, uključujući uspješne protokole dr. Georgea Fareeda i dr. Briana Tysona. Ali većina medicinskog i javnog zdravstvenog establišmenta odbija slijediti medicinsku nauku i pušta stotine tisuća Amerikanaca da umru od COVIDA-19 nepotrebno. Njihova vlada odobrila je protokole i bezumno zagovaranje cjepiva, koje očito nisu djelovale dovoljno dobro, znači smrt za vrlo bolesne pacijente s COVIDOM-19. I sprječava mnoge ljude da koriste IVM kao rani tretman i preventivni lijek.

Autor: Joel S. Hirschhorn

Logično.hr