Dok požari nesmiljenom žestinom bijesne u ove vruće kolovoške dane ljeta Gospodnjeg godine 2021.isto tako nesmiljenom žestinom, možda još i žešće bijesne požari koje potpaljuju politički predstavnici muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH kako im drago, te prozivaju srpskog predstavnika u tročlanom Predsjedništvu BiH Milorada Dodika koji neće da dadne svoju suglasnost za uporabu vojnih helikoptera oružanih snaga u BiH kako bi se pod kontrolu stavili mnogi požari od kojih po običaju treba izdvojiti one u Hercegovini i nešto malo dalje u Jablanici.

Ovdje je jako važno napomenuti kako se hajci na srpskog člana predsjedništva BiH priključuju i neki hrvatski mediji jer iz svega je razvidno kako isti nisu upućeni u problematiku na političkom nebu BiH pa čak i šire te zbog svojih dnevno-političkih, uskogrudnih, ili pak politikantskih razloga napadaju Dodika kojeg drže jedinim i odgovornim krivcem za ne davanje suglasnosti za slanje helikoptera oružanih snaga BiH u opožarena područja BiH.

Ipak postoje mnogi ljudi u BiH među koje spadam i ja koji će prije donošenja ikakvog suda postupiti sukladno onoj čuvenoj latinskoj“Audiatur et altera pars“što u prijevodu znači nek se čuje i druga strana,a ukoliko se ne čuje druga strana onda će cjelokupnu situaciju promotriti iz više kutova i na temelju toga donijeti svoj sud kojeg se neće libiti iznijeti javno.

Daytonskim mirovnim sporazumom od 23.12.1995.godine utvrđen je mir u BiH kojeg su potpisale strane potpisnice među kojima je bila BiH, RH, tadašnja Srbija i Crna Gora te predstavnik SAD Richard Holbrooke ispred međunarodne zajednice. Sastavni dio tog sporazuma je Aneks IV(Ustav BiH).

U tom sporazumu predviđene su i zajedničke institucije BiH među kojima je i Predsjedništvo BiH koje čine predstavnici srpskog, hrvatskog i muslimanskog naroda. Predstavnik srpskog naroda se bira iz RS koje je jedna izborna jedinica dok se muslimanski i hrvatski član predsjedništva BiH biraju iz FBiH koje je jedna izborna jedinica pa je zahvaljujući toj činjenici Željko Komšić postao član Predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda u nekoliko navrata iako ga nije birao hrvatski narod već muslimansko-bošnjački.

To tročlano Predsjedništvo BiH bi trebalo odražavati volju 3/ tri konstitutivna i jednako suverena naroda u BiH no, to nije tako zahvaljujući političkom inžinjeringu predstavnika muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH, te dijela međunarodne zajednice koja tjera vodu na mlin tog naroda tako da sada imamo situaciju da se u tom Predsjedništvu BiH nalaze 2/dva predstavnika muslimansko-bošnjačkog naroda i 1/jedan legalni i legitimni predstavnik srpskog naroda. Što se tiče Šefika Džaferovića nitko normalan neće reći kako on nije legitiman i legalan predstavnik muslimansko-bošnjačkog naroda dok za Komšića nitko normalan neće reći kako je on legalan i legitiman predstavnik hrvatskog naroda u BiH.

Sada dolazimo do početak naše priče. To „sadašnje“ Predsjedništvo BiH pa čak i ono zamišljeno u Daytonu je kolektivni zapovjednik oružanih snaga BiH koje donosi odluke većinom glasova svojih članova, dok neke odluke a posebno odluke koje se odnose na uporabu vojnih zrakoplova, helikoptera ili bilo koje vojne akcije to tročlano Predsjedništvo donosi suglasnošću sva svoja tri člana a ovdje takve suglasnosti nema .

U ovom slučaju suglasnosti uporabe vojnih helikoptera oružanih snaga BiH za gašenje požara diljem BiH nema jer ju ne da Milorad Dodik iz razloga poznatih imalo upućenom čovjeku u politička zbivanja u BiH a kamoli medijima od kojih su neki jako grleni u osudi Milorada Dodika zbog ne davanja te suglasnosti.

Ovdje ćemo izdvojiti neke od naslova tih prozvanih medija koji napadaju Dodika:

“Požari diljem BiH a Dodik blokira uporabu, vojnih helikoptera za gašenje.“
„Načelnik Jablanice podnio kaznenu prijavu protiv Dodika zbog ne davanja suglasnosti za slanje vojnih helikoptera.“
„Hercegovina gori a Dodik se češlja!“

Svi koji pratimo politička i druga zbivanja u BiH svjedoci smo kako je visoki predstavnik za BiH u odlasku Valentin Inzko iskoristio tzv.“Bonske ovlasti“i nametnuo izmjene KZ BiH u kojemu će kazneno odgovarati svi oni koji negiraju genocid u Srebrenici i veličaju pravomoćno osuđene tzv.“ratne zločince. “Ovdje je Milorad Dodik kao legalni i legitimni predstavnik srpskog naroda u BiH u tročlanom Predsjedništvu burno reagirao i odmah sazvao skupštinu RS na kojoj su svi politički predstavnici srpskog naroda koncenzusom, jednoglasno osudili odluku visokog predstavnika te odlučili kako će zakonodavna i izvršna vlast RS opstruirati tu odluku i pružiti svu moguću zaštitu onima koji budu negirali genocid u RS te slavili tzv.“ratne zločince“ srpskog naroda u BiH.

U tom smislu jedna od odluka Skupštine RS je povlačenje svih predstavnika srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH u kojima participiraju, Predsjedništva BiH, Vijeća Ministara BiH i Parlamentarne skupštine BiH i ta je odluka praktično odmah zaživjela i vrijedi još uvijek. Ovdje je važno napomenuti kako te odluke nije donio Milorad Dodik već najviše zakonodavno tijelo srpskog naroda RS, samim time i BiH, što u prijevodu znači srpski narod u BiH, sviđalo se to nekome ili ne.

Dva predstavnika muslimansko-bošnjačkog naroda u Predsjedništvu BiH Džaferović i Komšić kojima se priključuje čitava plejada predstavnika tog naroda od kojih valja izdvojiti Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića, te mnogih drugih zatucanih „građana“BiH iz petnih žila žele domaćoj i svjetskoj javnosti prikazati sebe kao spasitelje BiH tražeći pomoć od NATO-saveza OHR, te svih drugih međunarodnih institucija za spas tzv“građana“BiH kojima prijete požari a sve to čine za račun i u ime tzv.“BiH“ u koju se kunu premda ona praktično više ne postoji. Na papiru da ali praktično ne već odavno niti će postojati onakva kakvom je oni zamišljaju.

A BiH koju oni svojataju i zamišljaju kao takvu je BiH jednonacionalna, separatistička, unitarna, građanska BiH u kojoj samo jedan konstitutivan narod istu zove svojom državom i koju žele samo za sebe. BiH u kojoj će oni ukinuti RS, njene županije, BiH u kojoj ukoliko ostane FBiH nametati hrvatskom narodu svoje predstavnike u tročlano Predsjedništvo BiH i u Dom naroda Parlamenta FBiH a što planiraju učiniti javno i neskriveno i u njenim nižim razinama. Općinama i gradovima.

BiH koja će po njima“zaustaviti“nezakonitu gradnju Pelješkog mosta, crpljenje vode RH iz Buškog jezera,koja će „uhititi , transferirati , procesuirati i osuditi sve tzv.“ratne zločince“iz reda druga dva naroda osim svoga, BiH koja će se znati obraniti od svih agresora s istoka i zapada misleći pri tome na RH i Srbiju, a zaboravljajući pri tome kako u BiH također žive dva jednakopravna i konstitutivna naroda koji ljube i vole svoje matične države RH i Srbiju i svi će se u nekom ekstremnom slučaju prikloniti tim državama na štetu muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH što je nedvojbena istina i činjenica.

Zbog toga gospodo a ko se možete nazvati gospodom iz reda muslimansko-bošnjačkog naroda takva BiH kakvu vi zamišljate ne postoji. Možda postoji samo u vašim glavama i glavama poneke usijane zaglupljene glave nekih tzv.“Hrvata Sejda Bajramovića“,izdajnika roda svoga, poput Komšića Željka drugog Ive Komšića,tzv. “Akademika“Slave Kukića ,i nekog zaglupljenog franjevca Bosne srebrne kao i još ponekog Jude koji za proklete škude prodaje narod svoj Hrvatski koji su njegovi pradjedovi i djedovi grčevito branili od takvih koji i dan danas svojataju BiH kao svoju stvarajući probleme i sebi i drugima.

Stoga odbijanje davanja suglasnosti za slanje helikoptera oružanih snaga BiH na opožarena područja BiH od strane Milorada Dodika ne treba cijeniti u kontekstu njegovog odbijanja već odbijanja nametanja volje jednom narodu u BiH koji ima i uživa sva prava kao i druga dva naroda htjeli mi to sebi priznati ili ne.

RS je činjenica ozakonjena Daytonskim mirovnim sporazumom premda takva tvorevina stvorena na zločinu i krvi druga dva naroda nikada nije trebala postojati u BiH i narod iz te tvorevine ima sva prava koja im ta tvorevina-entitet pruža pred domaćim i inozemnim zakonodavstvom. A taj narod je službeno povukao svoje predstavnike iz zajedničkih institucija BiH pa i iz Predsjedništva BiH što bez ikakve sumnje daje za pravo Dodiku ne sudjelovanje na sjednicama tog tzv. “dvočlanog“ Predsjedništva BiH koje bez njega ne može donijeti nikakvu valjanu odluku o slanju vojnih helikoptera oružanih snaga BiH na opožarena područja.

A to što to tzv. „obezglavljeno dvočlano“Predsjedništvo BiH panično traži pomoć međunarodne zajednice za gašenje požara je njihov problem koji je za njihov mentalni sklop nerješiva enigma jer ne poznaju BiH kao državu 3/tri ravnopravna konstitutivna naroda. Ovdje bi se reklo samo ovo:“Kad svojataju BiH kao svoju zašto ne pošalju u ime BiH u koju se kunu vojne helikoptere na opožarena područja bez suglasnosti Milorada Dodika? Zašto ne izaberu članove upravnog vijeća Centralne banke BiH bez njegove suglasnosti? Zašto ne učine bez suglasnosti Milorada Dodika neki značajniji pravni korak protiv RH zbog gradnje Pelješkog mosta ili crpljenja vode s Buškog jezera od strane RH? Ili će pak za svako malo tražiti pomoć visokog predstavnika za BiH Schmidta kako to već čine?

Sve izgleda upućuje na to kako budućnost BiH nije svijetla nimalo a to što se agonija zvana ovakva BiH produžava treba zahvaliti izdajicama u redovima hrvatskog naroda koji se služe onom“kakiću piškiću“jer da su kojim slučajem u tisućama istih ili sličnih slučajeva koje su išle na štetu hrvatskog naroda postupili po uzoru na srpski narod alias Milorada Dodika u pogledu nametanja odluke Valentina Inzka te povlačenjem svih svojih zajedničkih predstavnika iz institucija zakonodavne i izvršne vlasti BiH i FBiH opravdano držimo kako bi se tvorevina zvana BiH kakvu zamišljaju glavni predstavnici muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH kako im je drago davno raspala i od nje ne bi ostalo ni B pa ni ono malo i. Zapravo H bi zasigurno ostalo.

Da su tako postupili izdajnici roda hrvatskog u BiH nikada se ne bi dogodili masovni zločini u BiH a poglavito u središnjoj Bosni nad hrvatskim narodom u vrijeme Domovinskog rata od strane tzv.“Armije BiH“i to baš u vrijeme kada je Hrvatska primila na svoj teritorij preko 500 000 muslimanskih izbjeglica i pružila im utočište,dok je praktično istom tolikom broju njihovih izbjeglica preko RH omogućila bijeg u treće zemlje što je nepoznato u svijetu. Jedan narod čija su braća ubijana, klana, silovana i protjerivana sa svojih ognjišta u BiH na svoj teritorij prima članove obitelji drugog naroda koji Hrvate ubija i čini im sve druge zločine koji se ne procesuiraju do dana današnjega.

I upravo zbog izdajica roda hrvatskog u BiH imamo više puta slučaj Komšić, masovni egzodus hrvatskog naroda iz BiH, masovni protjerivanje hrvatskog naroda iz RS, zajedničke hrvatsko-muslimanske zakone u režiji SDA i HDZ na štetu istinskih razvojačenih Branitelja bez ikakvih primanja iz rata u FBiH, loš zakon po roditelje odgojitelje, ovršni zakon u kojemu se ovršuju osiromašeni Hrvati i svi drugi narodi u BiH, lihvarenje banaka te niz drugih loših zakona itd.itd.

A naslovi medija u kojima stoji:“Dodik se češlja dok selo gori“bi mogli stajati samo u kontekstu u kojemu bi se njegovo ponašanje moglo tretirati kao njegovo osobno ponašanje a ne ponašanje jednog legitimnog i legalnog predstavnika konstitutivnog naroda u BiH koji štiti svoje interese po svaku cijenu pa taman ta cijena bila previsoka i određena od bilo koga.

A ono što preostaje jednom konstitutivnom narodu u BiH a pri tome mislimo na hrvatski narod je obratiti se za pomoć svojoj matičnoj državi RH i tražiti pomoć slanja kanadera za gašenje požara u zapadnoj Hercegovini što im je i udovoljeno. Hvala im, samo da ne bude i ovaj put osvanulo u naslovnicama medija u rukama muslimansko-bošnjačkog naroda kako im drago kako se Hrvatska i slanjem kanadera miješa u unutarnje uređenje BiH te povrjeđuje njen zračni prostor. Zapravo koje i čije BiH pitanje je sad.

Vlado Marušić/BraniteljskiPortal.ba