U petak idućeg tjedna u parlamentu će se odlučivati ​​o obveznoj injekciji gena za sve Austrijance. Takozvanim obveznim cijepljenjem, koje zapravo predstavlja obvezu redovite tromjesečne genske terapije za sve starije od 14 godina, Vlada čini epohalno kršenje svih temeljnih prava i sloboda koje su se uzimale zdravo za gotovo u Drugoj republici. Tako će se u Austriji ukinuti pravo na fizičko samoopredjeljenje i ubuduće će moći ustupiti mjesto drugim “zajedničkim interesima”. Neminovno će ludi zakon o “cijepljenju” dovesti do epohalnog raskola u austrijskom društvu. Usred svega bit će austrijska policija, koja će postati blok trvenja između stanovništva i vlade. Uostalom, ona mora ispuniti zahtjeve korona-diktature. “POLICAJCI ZA TEMELJNA PRAVA I SLOBODU”: Nekoliko stotina policajaca sada u otvorenom pismu ministra unutarnjih poslova poziva na povlačenje “obveznog cijepljenja”, a time i na prekid raskola u društvu.
OTVORENO PISMO – ZAHTJEV ZA POVLAČENJEM OBVEZNOG CIJEPLJENJA I PREKIDOM PODJELE DRUŠTVA
Poštovani federalni ministre mag. Karner,

S obzirom na situaciju u našoj matičnoj Austriji, smatramo da je naša dužnost, kao policijskih službenika za temeljna i građanska prava, izraziti zabrinutost zbog planiranog obveznog cijepljenja i podjele društva. Nismo udruga, sindikat ili pravna osoba. Nismo ni desni ni lijevi ekstremisti. Mi nikako nismo protivnici cijepljenja pa čak ni takozvanih “zakletva” ili teoretičara zavjere. Mi smo skupina od nekoliko stotina policajaca iz cijele Austrije koji su se okupili neformalno zbog trenutne situacije. Ujedinjuje nas briga za vladavinu prava, našu slobodu izražavanja i temeljna prava te naše zdravlje. I mi smo cijepljeni i necijepljeni protiv Covida-19. Ljudi smo različitog društvenog podrijetla i jednako su nam različiti karakteri i potrebe. I koliko god mi osobno bili različiti, u tome se svi slažemo.

Kao državni službenici, u skladu s odjeljkom 43. stavkom 2. BDG-a, moramo u svom cjelokupnom ponašanju osigurati održavanje povjerenja javnosti u činjenično obavljanje naših službenih dužnosti. Od uvođenja 3G regulative na radnom mjestu i nadolazećeg zahtjeva cijepljenja, također je uočljiv interna podjela unutar kolega na „necijepljene“ i „cijepljene“, što dovodi do povećanih sukoba, pa čak i diskriminacije necijepljenih kolega. Međutim, po našem mišljenju, ova unutarnja podjela sada narušava percepciju objektivnosti naših službenih dužnosti. Primjerice, kolegama koji sada nisu cijepljeni, ali su se uvijek testirali, prijete disciplinske mjere i prijave. I premda je narativ o “necijepljenima kao pokretaču pandemije” u međuvremenu poništen znanstvenim otkrićima, to još uvijek truje povjerenje u drugarstvo i uspješan timski rad.

U našoj skupini smatramo da se odluka o liječenju od droga ili bilo kojoj vrsti cijepljenja mora donijeti bez ikakvih ograničenja, pritisaka ili diskriminacije, uzimajući u obzir individualnu procjenu rizika. Ovu odluku za ili protiv cijepljenja MORAJU poštivati ​​i prihvatiti sve strane, uključujući poslodavca. Kao policajci imamo opasan posao u kojem svaka službena radnja teoretski može dovesti do smrti nekog umiješanog. U tom smislu, dopuštamo si ustvrditi da je individualno razmatranje i procjena rizika za liječenje lijekovima ili cijepljenje, kao i rezultirajuće vrlo osobne odluke, razumne za nas.

Solidarnost s društvom koju često zahtijevaju cijepljeni iz raznih razloga, po našem mišljenju, prilično je upitan argument o kojem treba raspravljati. Sada je znanstveno dokazano da cijepljenje ne sprječava vlastitu infekciju niti prijenos virusa na druge. Ostaje samo smanjeni rizik od teškog tijeka bolesti s nejasnom vremenskom dimenzijom. Osim toga, kako pokazuju znanstvene studije, cijepljenje nosi visok rizik od nuspojava koje nisu usporedive po ozbiljnosti i učestalosti s onima drugih cjepiva koja su razvijena i testirana do danas i čiji će stvarni opseg vjerojatno postati očigledan tek s vremenom, jer se ovim nuspojavama (nažalost) trenutno u medijima posvećuje malo pažnje. Ali pretpostaviti da je skupina, poput trenutno necijepljenih, odgovorna za kolaps zdravstvenog sustava, smatramo etički upitnim i moralno prijekornim. Takav pristup se u društvu ne koristi za pušače, pretile ljude, ekstremne sportaše ili druge skupine čije ponašanje i način života odgovaraju nepotrebnom opterećivanju zdravstvenog sustava utemeljenog na solidarnosti. Zapravo, u bolnicama postoji i velik broj cijepljenih ljudi, iako igranje brojevima i različiti načini brojanja ili davanja brojeva, ovisno o vrsti čitanja i tumačenja, nude promjenjivu perspektivu na oba argumenta.

Niti smo liječnici niti možemo ili želimo započeti raspravu o učinkovitosti cijepljenja protiv Covida-19 ili genske terapije. Ipak, različiti stručnjaci iz različitih disciplina prepoznali su i jasno je proizašlo iz prakse da cijepljenje kao izolirano rješenje vjerojatno neće zaustaviti pandemiju. Zato pozorno gledamo kako kritičke glasove iz specijalističkih krugova odmah potiskuju nadređeni, poslodavci, politika i mediji i uskraćuju im bilo kakvu kompetenciju i sprječavaju otvoreni diskurs o mogućim drugim (terapijskim) pristupima. Umjesto toga, narativ o cijepljenju propovijeda se na način poput mantre, a zemlja se opetovano dovodi u zastoj zbog izolacije – s velikim učincima na gospodarstvo i društvo. Zabrinuti smo zbog takvog razvoja događaja, jer on podriva slobodu izražavanja u demokraciji, sprječava znanstveni diskurs i izraz je diktature mišljenja – a to utječe i na nas.

Kao policijski službenici, dužni smo održavati proporcionalnost u svim svojim mjerama, posebno kada se zadiru u temeljna prava i slobode, te poduzimati mjere koje ispunjavaju svrhu u datoj situaciji, a da pritom maksimalno štitimo prava osobe. S obzirom na sve okolnosti, smatramo da planirana obveza cijepljenja više nije proporcionalna. To masovno ometa pravo na samoopredjeljenje o vlastitom tijelu i vjerojatno ne može ispuniti svrhu okončanja pandemije. Sva trenutna cjepiva ili genska terapija imaju samo uvjetno odobrenje, a učinkovito razdoblje učinkovitosti često je nepoznato. Osim toga, nuspojave još nisu adekvatno dokumentirane niti ispitane te, kako je sada više puta znanstveno dokazano, ne pružaju dovoljnu zaštitu od infekcije i prijenosa. Uz nedostatak proporcionalnosti, treba istaknuti i činjenicu uvjetnih odobrenja. Zbog toga svi koji su cijepljeni protiv Covida-19 trenutno sudjeluju u medicinskim studijama koje su u tijeku, a koje će, ovisno o cjepivu, trajati do 2024. godine. Prema Nürnberškom kodeksu, sudjelovanje u medicinskom eksperimentu mora biti učinjeno bez učinaka sile, prijevare, lukavstva, pritiska, pretvaranja ili bilo kojeg drugog oblika uvjeravanja ili prisile. Stoga bismo željeli jasno dati do znanja da NE želimo sudjelovati u takvom eksperimentu ili studiji.

Stoga hitno ističemo da, ukoliko dođe do kadrovskih uskih grla zbog obveze cijepljenja i s tim povezanim ugroženim zakonskim mjerama, u svakom slučaju morate očekivati ​​da će Republika Austrija izgubiti brojne motivirane, predane i kvalificirane policijske službenike.

Stoga vas molimo da pogledate i druge zemlje u kojima se također pokušavalo natjerati radnu snagu na takva cijepljenja pod pritiskom, a koje su potom zbog kadrovske situacije nesretno propale.

Stoga Vas tražimo i zagovaramo:

da se u Austriji ne uvodi nikakvo obvezno cijepljenje vezano uz posao ili opće cijepljenje ili bilo koji drugi oblik neizravnog obveznog cijepljenja.
da je, s medicinskog stajališta, kao i iz razloga jednakog tretmana, 3G potpuno suspendiran na radnom mjestu, ili barem pretvoren u 1G – naime TESTIRAN – i implementiran internim resursima.
da se diskriminacija necijepljenih kolega, kao i prijetnje stegovnim mjerama i prijavama protiv vaših zaposlenika, maknu.
da nam ponovno omogućite da se usredotočimo na naš temeljni policijski posao. Želimo biti tu za stanovništvo kao “prijatelji i pomagači”3
(u potpisu stoje poimence nekoliko policijskih predstavnika iz Austrijskih regija)

IZVOR: wochenblick.at

Logično.hr